Publicitat
Barcelonès · 29 de Juliol de 2009. 08:44h.

Les JERC demanen canviar el nom de la Plaça Joan Carles I

Per ser un "hereu directe del règim franquista"

Les JERC demanen canviar el nom de la Plaça Joan Carles I

Acció de les JERC a Joan Carles I

Les JERC-Gràcia i Eixample han realitzat una acció a la plaça Joan Carles I per tal de denunciar "la presència del monument franquista que es troba enmig de la plaça". Més d’una desena de militants independentistes "han desplegat dues pancartes amb lemes antifeixistes i contra la simbologia franquista".

També han repartit una cinquantena de pamfets, i han fet volar una reproducció de cartró de l’estàtua amb dos globus d’heli. El monument, que simbolitza la victòria de l’exèrcit franquista sobre el govern republicà, va ser alçat el 1939 sobre un monument republicà ja existent.

Aixi doncs, les JERC, han reclamat a l’ajuntament tant "la retirada immediata del monument, així com el canvi de nom de la plaça, ja que segons l’organització, Joan Carles I és hereu directe del règim franquista".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 rafa, lleida, 29/07/2009 - 16:32

definitivamente estoy de acuerdo con los que opinan que el sol afecta ''el coco''

#11 Jean Jacques F., Barcelona, 29/07/2009 - 16:26

Millor que li posin el de Jorge Porta, el assasí dels GAL català que va matar un electricista francés per error i a sou dels fons reservats per ordres dels socialistes espanyols.
I en nom de Joan Carles I rey d'Espanya.

#10 Jaume, Sabadell, 29/07/2009 - 14:32

I l\'alternativa deu ser que porti el nom d\'algun terrorista de Terra Lliure, no? Jo li posaria Plaça d\'Emília Aldomà, l\'àvia que TLL va assassinar a les Borges Blanques.

#9 FERRANj, Sant Vicenç de Montalt, 29/07/2009 - 12:57

Les autoritats franquistes varen trigar un mes a treure la estàtua de La República en canvi l'ajuntament democràtic porta 30 anys per treure el símbol feixista fet per Mares...
¿tan costa portar-la el museu Mares?

#8 Fran, Llinars, 29/07/2009 - 12:13

bla,bla,bla...aquets barretinaires d puny alçat sempre igual.A veure fatxetes,si voleu filar prim demaneu tambe el canvi de nom del carrer Sabino Arana,conegut boltxevic,xenofog i racista,pero no eh, aquest us mola.Q feu amb les subvencions q us donan?