Publicitat
Illes Balears · 3 d'Agost de 2012. 09:26h.

Les JERC denuncien "l’ofensiva espanyolista" del govern de Bauzà

Es mobilitzen davant l'ajuntament de Maó per reclamar que es mantingui el topònim

Les JERC denuncien "l’ofensiva espanyolista" del govern de Bauzà

Pancarta desplegada per les JERC davant l'Ajuntament de Maó

Membres de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) de Menorca s’han concentrat a la plaça de la Constitució, davant de l’Ajuntament de Maó, i han desplegat una pancarta davant el consistori per mostrar la seva disconformitat amb la mesura i han anunciat més accions si el canvi de Maó per Maó-Mahón segueix endavant.

Sota el lema “Prou imPPosicions, #ésMaó”, les JERC han reclamat a la batllessa Ágeda Reynés que mantingui el topònim català Maó. El portaveu de la formació a Menorca, Joan Albert Pons, ha volgut destacar que “ells són la minoria radical que està provocant una inquisició lingüística d’una manera sorprenentment ràpida”.

D’aquesta manera Pons ha volgut demanar en nom de les JERC “la dimissió del regidor Salvador Botella per sa seva obsessió pels decretazos i per tirar endavant polítiques neofeixistes”.

A l’acte també s’hi ha desplaçat el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, que s’ha mostrat consternat per “l’ofensiva espanyolista que el govern de José Ramón Bauzá̀ i els seus dirigents estan portant endavant a les Illes Balears i Pitiüses”.

Així mateix, Gómez del Moral ha volgut remarcar “la unitat lingüística, econòmica, cultural i política que representen els Països Catalans”, i davant l’ofensiva dels partits de dretes arreu dels país, ha anunciat que “el jovent independentista no pararem mai de lluitar i plantar cara fins que aconseguim uns Països Catalans lliures i socialment justos”.

Els joves republicans de Menorca han anunciat més mobilitzacions, actes i campanyes durant la tardor i l’hivern si la idea del consistori d’espanyolitzar el nom de Maó segueix endavant.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Iñigo, Salou, 06/08/2012 - 07:52

Gran exito de la protesta, es multitudinaria ¡¡

#9 Toni, Mallorca, 04/08/2012 - 03:42

Soy balear, como toda mi familia. Repito, soy balear, no catalán, asi que por favor no invadan mi tierra porque no somos ni queremos ser catalanes. Si quereis que os respeten, catalanes, respetad a otros pueblos y os llevais vuestra banderita y la poneis donde os de la gana.

#9.1 Mateu, Madrit, 05/08/2012 - 12:51

Toni (no serà Antonio?) si fossis balear escriuries en català. Escrivint en castellà ja sabem d'on has sortit.

#8 Untermensch, Badalona, 04/08/2012 - 01:04

Els topònims bilingües són comuns a molts llocs d'Europa. I a ningú no se li acudeix parlar de feixisme o neofeixisme per aquest motiu.

No sé perquè aquí hem de ser tan especials i tan figaflors.

#7 Antoni, Mahón con H, 03/08/2012 - 17:55

A mi lo que gustaría saber es quien les ha pagado la semanita de vacaciones que se estar tirando en Menorca
estos espabilados de la barretina y el chanchullo nacionalista.

#5 komunistorro, Barcelona, 03/08/2012 - 13:10

home ja te collons que amb la que esta caient mas continui amb les mariscades sobiranistes.....nomes al consorci per la normalitzacio, es a dir els comissaris .....treballent 1000 persones.......a TV3 2000......consells comarcals...ambaixades..etc etc.........