Publicitat
Barcelonès · 2 de Desembre de 2011. 08:51h.

Les JERC reparteixen preservatius per prevenir la Sida

Acusen el Govern d'"eliminar" el programa de prevenció del VIH

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Barcelona, aprofitant la celebració del dia mundial contra la Sida, han repartit un miler de preservatius amb pamflets amb xifres sobre la malaltia a les universitats públiques per participar en la prevenció.

El manifest que han repartit expressa que "tot i que des del seu descobriment l’any 1981 a Catalunya hi ha hagut més de 10.700 morts per causa directa del VIH, el Govern de la Generalitat de Convergència i Unió ha eliminat el programa específic de Prevenció i Assistència del VIH/Sida a Catalunya".

A més a més, "tal i com denuncia el Comitè 1 de desembre -plataforma formada per 22 ONGs que treballen per donar resposta a la Sida a Catalunya-, aquesta retallada s’ha dut a terme amb una manca de transparència i de negociació amb els agents socials".

Les JERC considera que "el VIH/Sida és una qüestió de salut pública que té unes connotacions socials molt fortes i evidents. L’estigmatització encara existent de les persones seropositives i els casos de marginació que la malaltia suposen requereixen una política decidida i valenta en pro dels drets dels infectats i infectades de VIH".

Per últim, donen "ple suport a totes les entitats que treballen per millorar la prevenció i els tractaments contra el VIH/Sida i per la superació de l’estigmatització encara existent dels malalts. Reclamem a les autoritats competents, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, que enlloc de ser forts amb els dèbils i condescendent amb les èlits socials, apostin per unes polítiques de cohesió social potents i aturin les retallades en l’àmbit de la salut".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat