Publicitat
Osona · 5 de Febrer de 2010. 18:25h.

Les obres eternes

Nadal visita el desdoblament de l’Eix Vic-Ripoll

Les obres eternes

Obres del desdoblament de l’Eix Vic-Ripoll

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat les obres de desdoblament de la C-17 entre Vic i Ripoll, a l’altura d’Orís, on els treballs estan en fase avançada d’execució, acompanyat de l’alcaldessa d’aquest municipi, Conxita Vernis.
 
Actualment, estan "en plena execució les obres de desdoblament entre el final de la variant de les Masies de Voltregà i el municipi de Ripoll", tram que té una longitud de 16,8 quilòmetres. Fins al moment, "s’ha dut a terme prop del 85% dels moviments de terres previstos; dels vuit túnels projectats, se n’ha completat la perforació de quatre i estan en execució dos més; així mateix, dels set viaductes previstos, s’han completat tres i estan en construcció dos més".
 
Les obres en execució s’emmarquen "en el conjunt d’actuacions que el DPTOP du a terme per a potenciar i millorar les prestacions de l’Eix Vic-Ripoll i, així, afavorir les comunicacions entre Osona i el Ripollès i la connexió amb l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta actuació inclou el desdoblament de la carretera entre Manlleu i Ripoll i la millora del tram que ja té quatre carrils entre Centelles i Manlleu". Els treballs s’executen mitjançant "una concessió d’obra pública amb una inversió de 312 MEUR".
 
Les obres de desdoblament, que es van iniciar l’octubre de 2006, abasten una longitud de 25,3 quilòmetres. D’aquests, la variant de les Masies de Voltregà, de 8,5 quilòmetres, està en servei des de juny de 2008, i actualment, estan en execució les obres d’ampliació de la carretera fins a Ripoll.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 07/02/2010 - 17:43

El objetivo formal es desdoblar el tramo, pero el oculto es triplicar o cuadruplicar el presupuesto, como han hecho en numerosas ocasiones (Olimpiadas, Forum, Hospitales etc). Cuando más dinero pasa por los del Tripahatitos, más queda por el camino.

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/02/2010 - 11:30

Si Corbacho consiguió doblar el coste presupuestado para las obras del nuevo hospital de S Juan Despí, saltándose a la torera las autorizaciones exigibles, me pregunto a cuánto sumará el desfase para el desdoble (sin incluir comisiones) que creará
Nadal

#1 jordi, bcn, 06/02/2010 - 10:40

Haurem d'estar un altre segle per aconseguir arribar a Ripoll i Puigcerda amb un tems digne de l'era moderna?Nadal no facis de centralista metropolita!Treu diners del Baix Llobregat i inverteix a la Catalunya Vella! Esquirol!