Barcelonès · 12 de Març de 2014. 17:23h.

L'escarabat morrut arriba a Barcelona

Escapçades les palmeres de la Plaça de Tetuan

L'escarabat morrut arriba a Barcelona

Les palmeres de la Plaça Tetuan

Les palmeres de la Plaça de Tetuan de Barcelona ha estat escapçades a causa d’una plaga d’escarabat morrut, un dels insectes més perjudicials per aquesta espècie de la família de les arecàcies.

Aquests arbres havien estat afectats pel tipus d’escarabat esmentat. Per això, tal com han confirmat des de Parcs i Jardins, se’ls ha aplicat un tractament específic “seguint el protocol marcat per a tot Catalunya” i les han sanejat.

Les palmeres de la Plaça de Tetuan estan responent bé al tractament i ara comencen a brotar. Tot i això s’haurà d’esperar per veure si poden superar del tot l’afectació d’aquesta plaga.

A Catalunya, la primera detecció d'aquest insecte va tenir lloc l'any 2005 tot i que va ser a partir de la tardor de 2006 que es van començar a produir atacs importants, especialment a les comarques litorals de Barcelona, Girona i Tarragona, on aquest insecte ha trobat un hàbitat propici gràcies al clima suau i a la important urbanització del litoral.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Teseguite, Teseguite, 13/03/2014 - 09:50

Hay un protocolo propio y específico marcado "para toda Cataluña" desde el centralismo barceloní más adoctrinante contra el picudo rojo. Tres conclusiones: 1) el tratamiento es catalán como no podía ser menos; 2) todo catalán de bien lo ha de seguir; 2) ojo con usar otro no catalán. Todo controlado.

#3 pip, igualada, 12/03/2014 - 20:34

Una altra prova ben gràfica que ja no els queda gaire per xuclar, als morruts del PPciu.

#2 Eduard Reis, Egara city, 12/03/2014 - 18:49

la culpa es d´espanya. amb l´independència i el govern d´ erc, tot aixó no pasarà

#1 Pere, Comarca Garraf, 12/03/2014 - 17:40

I naturals de ?
És la Mundialització.
És la Globalització.