Publicitat
Gironès · 31 de Juliol de 2009. 14:16h.

L'Estartit serà 'autònom' de Torroella de Montgrí

Governació es reuneix amb l’Ajuntament per estudiar la viabilitat de l'EMD

L'Estartit serà 'autònom' de Torroella de Montgrí

L'Estartit

El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, s’ha reunit amb l’alcalde i els representants del grup municipals de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí (el Baix Empordà) per estudiar la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit.
En la reunió l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aportat al Departament de Governació un document de treball, anomenat Document de bases per a la creació de l’entitat municipal descentralitzada de l’Estartit, "on es detalla l’àmbit, les competències i l’organigrama d’aquest futur ens descentralitzat".
 
Amb la proposta de bases que realitza el consistori, l’Estartit comptarà amb les mateixes competències que actualment té el Consell Municipal, ja que el futur ens descentralitzat "podrà tenir el control sobre diferents àrees municipals i competències com urbanisme, hisenda, medi ambient o altres serveis bàsics (abastament d’aigua potable, recollida de brossa o enllumenat púbic) restaran centralitzades". La creació de l’EMD faria de l’Estartit l’únic municipi de les comarques gironines amb aquest estatus.
 
Per la seva banda, l’Alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, ha volgut reforçar el fet que  “l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient del tret identitari propi de l’Estartit, i amb la voluntat d’apropar l’administració als ciutadans i facilitar les formes de participació, fa uns anys es va mostrar favorable a la constitució, en primer lloc, del Consell Municipal de l’Estartit i ara sol·licita la constitució d’un ens municipal descentralitzat per aquest nucli”.
 
Per l’Alcalde, “un municipi amb dos nuclis importants com el nostre ha d’evolucionar organitzativament, sense pors, amb pragmatisme, tenint sempre present però, que el que ens fa singulars és aquesta diversitat territorial, cultural, turística i econòmica. Aquesta complementarietat ens farà avançar i, gestionada amb sentit comú, possibilitarà el nostre desenvolupament futur”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Riba, L'Estartit, 31/07/2009 - 19:50

Ja era hora!!!! felicitats al LEI i a ERC els dos únics partits que s'ho creuen de debó.