Publicitat
Garraf · 1 de Setembre de 2011. 20:38h.

L'exalcalde rebaixa l'endeutament de Vilanova al 80%

Joan Ignasi Elena creu que els 112 milions anunciats per la nova alcaldessa "són una manipulació"

L'exalcalde rebaixa l'endeutament de Vilanova al 80%

Joan Ignasi Elena

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que l'endeutament de l'Ajuntament és "d'un 80% del pressupost", xifra que, segons ha explicat a e-notícies, no té res a veure amb la donada aquest dijous per Neus Lloveras, de CiU, que és la nova alcaldessa.

Lloveras ha fet pública la situació econòmica d'endeutament municipal, que s'eleva a la xifra de 112 milions d'euros amb "un problema afegit crític de tresoreria a curt termini". Situació agreujada, segons ha dit, pel deute de 27,5 milions d'euros de la societat municipal PIVSAM. El pressupost de l'Ajuntament és de 68,9 milions d'euros.

Joan Ignasi Elena, ha dit que "l’Ajuntament té un deute al voltant del 80% del seu pressupost, quan el límit que es marca legalment és del 110%, per tant, clarament per sota de la mitjana de Catalunya". Segons l'exalcalde, "s'ha fet una absoluta manipulació de les xifres i s'han sumat quantitats que no tenen ni cap ni peus".

"És tracta d'un exercici de manipulació que respon a una campanya", ha comentat abans de dir que "la prova és que ningú ha estat informat ni de les xifres ni de que es va contractar una auditoria externa".

El PSC de Vilanova, ha emès un comunicat mitjançant el qual afirmen que "les xifres del deute reconegut de l’Ajuntament ascendeixen al voltant de 60 milions d’euros, que és la xifra dels crèdits a curt i llarg termini i que és la reconeguda al propi pressupost, fins al punt que l’actual regidor d’Hisenda assegurava aquesta xifra la setmana passada".

"Amb aquesta manipulació i falsejant la informació, el govern ha generat, a més, un desprestigi de forma irresponsable de la institució i de la ciutat a tot el país, amb una actitud sense precedents i amb una manca de respecte i deslleialtat cap als grups municipals i cap al conjunts dels treballadors municipals i els seus representants, ja que fins al moment, ningú els ha explicat res, assabentant-se tothom pels mitjans de comunicació", diuen.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 anton, VNG, 02/09/2011 - 14:47

Eleeeena,
Què fàcil és ser solidari dilapidant la pasta i què fàcil és mantenir una imatge de persona preocupada pels temes socials gastant el que no es té. Has estat un Alcalde amable, simpàtic, sensible, bon ciutadà i bon veí, i cívic i... Ser bona persona no et fa bon gestor.

#8 Terraxa, Terrassa, 02/09/2011 - 11:21

Les entitats públiques han de tenir prohibit endeutar-se. No estan capacitades per treballar amb deute. Estan controlades per polítics només preocupats per l'ego o la butxaca. Són uns incapaços que juguen malbaratant uns calers que no són seus i pels quals no hauran de passar comptes.

#8.1 Albert, Barcelona, 02/09/2011 - 12:39

Per completar el que tu has dit, jo afegiria que son gestors incapaços i sense prous coneixements per portar a terme aquesta feina. Hauria d'haver gestors professionals e independents que portessin el dia a dia dels ajuntaments....pq els politics no en saben.

#7 Pere, Vilanova, 02/09/2011 - 07:57

Sr. Elena no diu res que faci que pensem en creure'l. Realment jo sóc un vilanoví i pels números i com ho ha explicar el govern de CIU me'ls crec a ells. Demostri-ho sinó denunciï la situació. No menteixi més perquè vostè i els seus del PSC han mentit molts anys.

#6 Gerard, Vilanova, 01/09/2011 - 22:57

Y si no està en Catalunya? Ha respondido a todo perdiodista interesado y que así lo haya manifstado.

#5 Jorge, VILANOVA I LA GELTRU, 01/09/2011 - 22:04

Baño de masa para lavar imagen,pero en la rueda de prensa en VILANOVA no se te ha visto el pelo.Asumir responsabilidades y arrimar el hombro con una oposición seria y responsable eso es lo que hace falta.