Publicitat
Barcelonès · 30 de Maig de 2013. 17:32h.

L'Hospitalet rebutja formar part del Consell per a la Transició Nacional

PSC, PP i PxC voten plegats

L'Hospitalet rebutja formar part del Consell per a la Transició Nacional

L'alcaldessa Núria Marín i el regidor del PP, Juan Carlos del Río

El ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet va rebutjar formar part del Consell per a la Transició Nacional gràcies als vots del PSC, PP i PxC, que van fer pinya a favor de la moció presentada pels populars. CiU i ICV hi van votar en contra.

El text de la formació municipal liderada per Juan Carlos del Río instava el consistori a mostrar "el seu rebuig a formar part del Consell per a la Transició Nacional, la intenció del qual és promoure la independència de Catalunya".

Del Río també ha demanat al consistori -l'alcaldia és de la socialista Núria Marín-, que "no faciliti recursos humans ni materials de caràcter municipal per a la celebració a la ciutat d'un referèndum il·legal sobre la independència de Catalunya".

L'Ajuntament de la segona ciutat amb més habitants de Catalunya està governat pel PSC, amb 13 regidors, amb el suport d'ICV, que en té 2. El PP és la segona força amb 6, seguit de CiU amb 4. PxC en té 2.

Per la seva banda, Esquerra, que no té representació municipal, ha remarcat en un comunicat que "res ni ningú no prohibirà que la ciutadania de l'Hospitalet pugui decidir sobre el futur del seu país".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#15 Patateta, Horta, 31/05/2013 - 11:55

però no era CIU el que pactava amb el PP i el PSC qui ho criticava? si tu no hi vas ells tornen ha ha ha

#14 Josep Mª Miquel, Barcelona, 31/05/2013 - 09:15

Naturalment que es posaran sempre d'acord: PSOE,PP i C'S són la mateixa merda; no poden fer altrament.
No salvarem Catalunya pensant i obrant en espanyol. Allò que ens interessa és la nostra vitalitat i la nostra cohesió interior. La llibertat ens ha de venir de nosaltres, no dels partits espanyols.

#14.1 chucknorris, texas, 31/05/2013 - 10:52

Y tu de que tipo de mierda eres?

#13 Protágoras, bcn, 31/05/2013 - 09:08

Hay dos tipo de naciones; la democrática que se fundamenta en la voluntad del conjunto de la ciudadanía, y la nación etnica o fascista (Alemanía aria) que se fundamenta en un grupo etnico lingüístico o cultural.
En la primera cabemos todos, en la segunda el grupo etnico-cultural y los "conversos".

#12 Libertad, ESPAÑA, 31/05/2013 - 06:36

La soberanía nacional reside en el conjunto del pueblo español, no en una parte de él. Ni andaluces ni catalanes ni murcianos pueden arrogarse unilateralmente ese derecho. Cualquier secesión de una parte de la nación española debe ser decidida por todos los españoles, siguiendo los cauces legales.

#11 ¿Derecho a decidir?, bcn, 30/05/2013 - 22:04

¿En una hoipotética consulta, se respetará el derecho a decidir de Hospitalet si deciden mayoritariamente no querer pertenecer a Cataluña o se les obligará a pertenecer a la misma aunque sus habitantes decidan mayoritariamente seguir siendo españoles.? ¿Respetamos o no el derecho a decidir?

#11.1 Chicho, Barcelona, 31/05/2013 - 00:08

Trato hecho. Al poco tiempo comprobarían como funcionan las cosas en España sin Catalunya y en Catalunya sin España. Ya verías como los ciudadanos de Hospitalet rápidamente pedirían estar en Catalunya

#11.2 Pierenc, bcn, 31/05/2013 - 07:14

el referéndum es de Catalunya, no solo de l'hospitalet, los q no quereis respetar ese derecho sois vosotros.

#11.3 Protágoras, BCN, 31/05/2013 - 09:29

Pierec, por qué el referendum tiene que ser de "Cataluña y no solo de Hospitalet" y no tiene que ser de España y no sólo de Cataluña.
Chicho, solo un provinciano puede creerse el ombligo del mundo. Lo que sucede en toda España -corrupción incluida- es parecido a lo que sucede en Cataluña.