Publicitat
Baix Llobregat · 14 de Febrer de 2014. 13:37h.

L'Hospitalet regularitza els horts urbans

Destinats a col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat

L'Hospitalet regularitza els horts urbans

Marín, durant la inauguració

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa, juntament amb l’Assembla Local de la Creu Roja i la plataforma Espai de Ciutadania, un projecte d’horts socials destinats a diferents col·lectius de la ciutat. L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat la instal·lació acompanyada del regidor d’Espai Públic i Sostenibilitat, Francesc Josep Belver, i el regidor del Districte I, Alfonso Salmerón.
 
Aquesta iniciativa "combina les funcions productives associades a l’autoconsum amb finalitats socials, terapèutiques, educatives i ambientals". "Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya per la seva vessant d’afavorir la interrelació social entre els diferents col·lectius que hi participen", indica l'Ajuntament. Els terrenys es troben a la carretera d’Esplugues, entre els barris de Can Serra i Sanfeliu.
 
L’alcaldessa ha destacat la vessant social d’aquest projecte “ja que és un estímul personal per als col·lectius destinataris i que pot incidir en la millora de la seva autoestima”. Núria Marín ha dit que se sentia "molt orgullosa" de la implicació de diferents entitats de la ciutat en el projecte “mitjançant una mena d’UTE social d’interrelació entre les entitats i entre la gent que hi participa”.
 
En total són 40 parcel·les que es cedeixen por un període d’un any, prorrogables fins a un màxim de 5 anys,  i de manera gratuïta. Les persones beneficiàries del projecte reben un conjunt d’eines bàsiques, un armariet per dipositar les seves pertinences durant la seva estada a l’hort, i un primer lot de llavors.

Els productes cultivats seran destinats a l’autoconsum de la persona que rep la parcel·la, que pot tenir un ajudant. El terreny s’ha dotat de la infraestructura necessària com ara subministrament d’aigua, lavabos, armaris i zona d’esbarjo, entre d’altres.
 
Els horts es destinen a diferents col·lectius socials que es troben en situació de vulnerabilitat i/o risc social, unes circumstàncies agreujades per l’actual crisi econòmica. A més de la possibilitat d’obtenir uns recursos alimentaris, l’objectiu dels horts socials és "afavorir a la millora de l’autoestima d’aquests col·lectius".

 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 LH, L'HOSPITALET, 18/02/2014 - 10:09

L'Hospitalet no és del Baix Llobregat. És del Barcelonés!!

#1 Kropotkin, Vic, 14/02/2014 - 20:13

Uy, uy, uy... ¿Que se ocultará detras de esto? Es que donde el PSC pone las zarpas siempre hay gato escondido. Son muchos años haciendo las mismas cosas en el Baix Llobregat. No me fio. Atentos a las noticias dentro de unos años.