Publicitat
Barcelonès · 27 de Març de 2015. 15:00h.

'Lifting' a la Rambla

L’Ajuntament insta els propietaris de 110 finques a corregir elements de la façana

'Lifting' a la Rambla

Imatge de la Rambla

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la segona fase del Pla d’Inspecció de la Rambla (PIR), que preveu el Pla Cor, impulsat pel Districte de Ciutat Vella. En aquesta segona fase, els propietaris de 110 edificis i comerços amb façana al passeig han rebut un avís de l’Ajuntament en el qual se’ls indica exactament aquells elements de les façanes o de l’exterior dels seus establiments que no compleixen la normativa de paisatge urbà.

En aquest avís se’ls insta a corregir aquests incompliments. Es tracta, doncs, d’un avís previ adreçat a les comunitats de propietaris d’edificis amb façana a la Rambla, i als titulars dels comerços, i que va acompanyat d’una fitxa detallada perquè els propietaris puguin esmenar exactament allò que està fora de la normativa.

L’Ajuntament els dóna un termini per començar a realitzar les correccions de manera voluntària fins el 15 d’abril, abans d’iniciar procediments sancionadors. També se’ls ofereix assessorament i la possibilitat d’obtenir ajuts públics per tal de corregir les situacions no normatives. L’objectiu de l’Ajuntament és garantir el dret del ciutadà a un paisatge endreçat, aplicant allò que preveu la normativa vigent.
 
Els incompliments que més es donen són la presència de focus a les façanes; els rètols en planta baixa que no respecten els endarreriments mínims o les mides màximes; i les alarmes situades sobre les façanes. Altres elements no normatius que han estat detectats són: aparells d’aire condicionat situats a les façanes, o en buits arquitectònics; plafons situats a les façanes, i taques cromàtiques sobre paraments.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat