Publicitat
Segrià · 6 d'Agost de 2010. 14:41h.

Lleida reobrirà la mesquita tancada per excés de fidels

Els resposables s'han compromés a controlar l'accés al local

Lleida reobrirà la mesquita tancada per excés de fidels

La mesquita del carrer del Nord

L'Ajuntament de Lleida ha ordenat aixecar la suspensió provisional de l'activitat de la mesquita Ibn Hazn del carrer del Nord. El decret es comunicarà dilluns als responsables d'aquest centre de culte i, a partir de llavors, es farà efectiu el desprecintament dels accessos. La Guàrdia Urbana comprovarà l'efectivitat de la mesura proposada pels titulars de la mesquita, que faran el seu propi control d'aforament, i adoptarà novament la mesura cautelar de precintar l'entrada si es detecta un altre excés.

Els resposables de la mesquita s'han compromés a controlar l'accés al local i a impedir que se superi el nombre màxim d'assistents permesos. Quan això no sigui possible en dies concrets, demanaran autorització conforme a la legislació de centres de culte d'ús esporàdic d'equipaments o espais de titularitat pública amb finalitats religioses.

El passat 21 de juliol, la Paeria va ordenar la suspensió provisional de l’activitat de la mesquita per mitjà d’un decret. La resolució es va fonamentar en l’article 11 de la Llei 16/2009, de 22 de juliol dels centres de culte, que fixa l’ordre de tancament dels locals que infringeixen les normes exigides fins que es compleixin els requisits legals.

L'antecedent d'aquesta ordre va ser una acta aixecada per la Guàrdia Urbana el 25 de juny de 2010, en què es va constatar un excés d’aforament, fet que es va comprovar en ocasions anteriors. Aquesta situació posa en risc les persones que hi ha a l’interior de l’establiment i dificulta l’evacuació en cas d’una emergència.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat