Publicitat
Barcelonès · 24 de Gener de 2012. 21:15h.

Mà dura amb els incívics a Badalona

Multes de fins a 600 euros als ciutadans que no recullin els excrements dels seus gossos

Mà dura amb els incívics a Badalona

Imatge d'un cartell animant a recollir els excrements en un parc de Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona imposarà multes de 600 euros als ciutadans que no recullin dels carrers els excrements dels seus gossos, a partir del mes de febrer.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que l’Ajuntament "es prendrà molt seriosament aquesta infracció i optarà a partir del proper mes de febrer per imposar la sanció màxima prevista a les ordenances municipals per a aquests casos".
 
L’Ordenança Municipal de Civisme de Badalona estableix que "els portadors d’animals, quan aquests defequin a la via o als espais públics, estan obligats a recollir els excrements i a dipositar-los als contenidors d’escombraries." Aquesta infracció, considerada lleu, pot sancionar-se amb multes mínimes de 60 euros i fins a un import màxim de 600 euros.
 
L’alcalde ha explicat que la decisió d’aplicar l’import màxim a les multes per aquesta mena d’infracció s’ha pres per evitar el deteriorament d’algunes zones de la ciutat per aquesta causa. "No és de rebut que l’incivisme d’uns pocs deteriori la qualitat de l’espai públic que és de tots", ha manifestat l’alcalde.
 
Garcia Albiol ha destacat que durant l’any 2011 els serveis de neteja contractats per l’Ajuntament van haver de fer més de 100.000 actuacions de neteja d’excrements de gossos, amb un cost de 89.367 euros.

L’alcalde ha manifestat que “una actuació responsable per part dels propietaris dels gossos seria beneficiosa perquè ens donaria una major qualitat als carrers i, a la vegada, comportaria un estalvi per a l’Ajuntament”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 carles, badalona, 25/01/2012 - 14:56

M'encanten els gossos però no els seus amos que van deixant la merda per tot arreu. El que ja em semba intolerable és quan vas a un parc infantil i trobes excrements de gos fins i tot allà. Si us plau que aquestes multes es posin de debó, estic segur que de seguida aconsegueixen superhàbit.

#6 Juan Francisco, Huesca, 25/01/2012 - 11:12

¿Y es tan difícil entender "gracias" que hay que poner "gràcies", Luisito? Bien por el bilingüismo y bien por Albiol.

#6.1 jml, martorell, 25/01/2012 - 12:30

Luisito? Bilingüisme? No em facis riure. Tu ets monolingüe. No sabeu amagar el vostre imperialisme.

#5 Lluís, Tortosa, 25/01/2012 - 10:56

És tan difícil entendre "gràcies" que han de posar "gracias"?

#4 laila, bcn, 25/01/2012 - 10:21

La resta de ciutadants hauria de poder trucar a un núm gratuït quan veies un propietari de gos que no recull, perquè si no les multes són impossibles d'aplicar.

#3 Pep, Vic, 25/01/2012 - 10:05

A vic fa anys que hi ha una multa per això i em sembla que no han posat mai cap. Això si si feu una volta pel casc antic seguint el planell turístic al arribar c/ sant miquel cantonda c/ sant just està sempre ple de merda i pixats de gos. Algú de l'ajuntament ha pres alguna mesura? no....