Publicitat
Maresme · 31 de Juliol de 2013. 10:45h.

Marihuana al Maresme

Els Mossos intervenen més de 800 plantes de marihuana en dos domicilis en aquesta comarca i al Vallès Oriental

Marihuana al Maresme

Marihuna incautada

Agents dels Mossos d’Esquadra de diversos serveis de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir el passat 15 de juliol, un veí de Sant Cebrià de Vallalta, de 38 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
Els fets es remunten al passat 15 de juliol durant un control policial que es va muntar al peatge de la C-31, dins del terme municipal d’Arenys de Munt.
 
Els agents van detectar un vehicle que transportava diverses caixes de cartró amb 146 plantes de marihuana. Davant aquesta troballa, es va detenir el conductor i únic ocupant del vehicle.
 
Posteriorment i com a continuació de la investigació, es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili del detingut on es van trobar 468 plantes de marihuana de diferents mides, 3,5 Kg. de cabdells i 146 esqueixos. En el domicili també es van trobar diferents estris relacionats amb el cultiu intensiu d’aquest tipus de plantes: assecadors, aparells d’aire condicionats, filtres, fluorescents, humidificadors i ventiladors.
 
Tant les plantes com els diferents estris per al cultiu es trobaven repartides pel domicili, en casetes d’obra i prefabricades construïdes expressament per al cultiu. A més, el detingut havia habilitat el soterrani de l’habitatge i el propi jardí de la finca per a destinar-lo al cultiu de marihuana.
 
El detingut va passar a disposició judicial el passat 18 de juliol davant el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar que va decretar la seva llibertat provisional amb càrrecs.
 
D’altra banda, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers van detenir un home, de 34 anys d’edat, veí de Barcelona i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric.
 
Els fets van tenir lloc el passat 22 de juliol, quan agents de seguretat ciutadana van ser requerits per anar a un incendi d’un habitatge a la localitat de Bigues i Riells.
            
El foc s'havia iniciat a l'exterior de l’habitatge, on hi havia un aparell d'aire condicionat  al costat d’uns troncs de fusta. Els bombers van informar que no hi havia cap persona a l'interior de l’habitatge i que a l’habitació del costat del garatge hi havia una zona de cultiu de marihuana, condicionat com a hivernacle amb ventiladors, llums i aire condicionat.
 
En accedir a l’interior es van trobar una extensa plantació de marihuana on hi havia ventiladors, llums halògens, aparells d’aire condicionat així com una gran quantitat de plantes de marihuana d´una alçada d´entre 15-25 cm.
 
Els bombers van tallar el corrent elèctric del comptador, i malgrat això a l'interior de la zona on hi havia el cultiu continuaven funcionant els ventiladors, l'aire condicionat i l’enllumenat. Aquest fet va posar al descobert una connexió fraudulenta  a l’enllumenat.
 
Tot seguit, es van realitzar gestions amb Policia Local de Bigues i Riells per tal de localitzar el propietari del domicili, que tenia llogat l’habitatge a un home. Durant la tarda del mateix dia de l’incendi es va localitzar i detenir al llogater, un home de 34 anys, nacionalitat espanyola i amb veïnatge a Barcelona.
 
Posteriorment, es va realitzar una entrada i escorcoll on es van intervenir 371 plantes de marihuana, una agenda amb anotacions manuscrites, balances de precisió, caixes de fusta amb nombrosos cabdells de marihuana.
 
El total d’aquests cabdells tindrien un preu al mercat il·lícit de més de 17.000 euros.
 
El detingut va passar a disposició judicial davant del Jutjat d’ Instrucció en funcions de guàrdia de Granollers el passat 24 de juliol, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat