Publicitat
Baix Llobregat · 11 de Gener de 2012. 10:48h.

Martorell converteix una antiga fàbrica en un viver d'empreses

Els emprenedors podran instal·lar-se en els despatxos per un temps màxim de 3 anys

Martorell converteix una antiga fàbrica en un viver d'empreses

El Molí Fariner

El Molí Fariner serà la seu del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell a partir del proper dilluns 16 de gener i acollirà el Viver d’Empreses i el Club de l’Emprenedor. Durant els darrers mesos, el consistori ha adequat l’antiga fàbrica de filatura per convertir-la en el punt de dinamització del teixit emprenedor del municipi.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, ha explicat que “el canvi d’ubicació del departament en un edifici tan emblemàtic com és el Molí Fariner significa la implicació i l’esforç que està fent l’equip de govern municipal per aglutinar i millorar l’atenció a les persones que busquen feina, als qui volen formar-se i també als emprenedors i empresaris”.

Per a Amat “aquest Viver s’ha de convertir en un punt de trobada obligatòria de totes aquelles persones emprenedores de Martorell i del seu entorn més proper que vulguin crear o fer créixer la seva pròpia empresa”. Les empreses o emprenedors podran instal·lar-se en els despatxos per un temps màxim de 3 anys, prorrogables a 5 anys.

Amat afegeix que “aquest servei ha de possibilitar el desenvolupament i la dinamització de les empreses i els emprenedors, especialment, els de nova creació. A més, ha de contribuir en la generació d’activitat econòmica i la creació d’ocupació estable en sectors emergents o estratègics per a Martorell i el seu entorn més proper”.

El Viver d’Empreses i el Club de l’Emprenedor de Martorell s’ubicarà a la primera planta d’aquest equipament i estarà integrat per una sèrie d’espais aptes per a la instal·lació d’empreses o de professionals. Aquests espais són dues sales (de reunions i d’actes), un espai comú (Club de l’Emprenedor), un arxiu, una biblioteca i una recepció.

La fàbrica de filatures coneguda com el Molí Fariner està situada a la ribera esquerra del riu Anoia. El nom de l'edifici es deu al fet que al costat de la fàbrica hi ha el casal d’un antic molí de finals del segle XVIII. Actualment es conserva un portal d’arc rebaixat que duu inscrita a la llinda la data de 1791.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 fandemartorell, Martorell - Barcelona, 11/12/2012 - 08:50

creo que martorell tiene mucho potencial y me alegra que se esten haciendo este tipo de proyectos, en estos momentos debemos de apostar por el pequeño comerciante y la imnovacion.
www.fandemartorell.es

#1 Gerard, Barna, 12/01/2012 - 15:08

Pel que sembla les bones iniciatives no generen comentaris. És una llàstima.