Publicitat
Baix Llobregat · 9 de Febrer de 2017. 13:40h.

Martorell gasta quasi 9.000 euros en asfaltar un camí rural

L’Ajuntament al·lega que és per facilitar el pas dels bombers

Martorell gasta quasi 9.000 euros en asfaltar un camí rural

L'asfaltat va requerir dues formigoneres

L'Ajuntament de Martorell considera que l’encimentat d’un camí rural és una “actuació estratègica puntual” en resposta a e-notícies. El consistori va asfaltar el passat mes de novembre el camí de la carena de la serra de l’Altaix, un dels pulmons verds del municipi.

L’ ajuntament assegura que només pretenia “millorar l’accessibilitat dels camions de Bombers en cas d’emergència” contemplada pel Pla de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals 2013-17. Els cost de l’obra ha estat de quasi 9.000 euros dels quals el 80% els paga la Diputació de Barceona.

“Contretament, sobre la base del terreny natural es col·loca una làmina de polietilè sobre la qual s’aplica un formigonat barrejat amb terra de la zona” explica en la resposta.

Però l’ajuntament ja va fer el mateix el 2009 amb el camí de la Roca Dreta i va rebre moltes crítiques dels veïns i passejants. L’asfaltat, en una zona humida i ombrívola, fa que rellisqui molt a primera hora del matí.

El consistori també al·lega que els dos camins són “punts crítics pels seu aflorament rocós que en dificulta el manteniment segons els mètodes habituals” i que “Martorell va ser pioner en l’ús d’aquesta tècnica”.

Veïns consideren, en canvi, que amb aquest procediment -la utilizació de materials durs- l’ajuntament s’estalvia en el manteniment de camins rurals. L’ajuntament al·lega que altres municipis com Pallejà, Santa Coloma de Cervelló i  Vallirana han fet actuacions similars.

 

 

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 fora asfalt, cat, 09/02/2017 - 22:25

Deixeu la muntanya en pau.

#4 Carlos Gomez, sense ficcio, 09/02/2017 - 19:29

No sera una mes de els actuacions estrategiques sobre el territori que el Rull sempre du entre cella i cella ?

Els genis son aixi

#3 Faust, c, 09/02/2017 - 15:06

9.000 euros...a saber qui s'haurà embutxacat la comissió. I després es queixen que hi han retallades.

#2 malament, cat, 09/02/2017 - 15:04

Em sembla molt malament, és llançar els diners i, a més, atempta contra el medi. Els camins al mig de la muntanya o el bosc no s'han d'asfaltar; n'hi prou en mantindre'ls en bon estat.

#2.1 Karhu, Bcn, 09/02/2017 - 17:20

El manteniment te un cost fixe periodic, formigonat redueix tot aquest cost garantitzant un bon acces, si et pases algo a la muntanya agrairas que pugui arribar una ambulancia.