Publicitat
Baix Llobregat · 9 d'Octubre de 2012. 08:50h.

Martorell no és només el peatge

Més d'un miler de persones s'apleguen en un tast de vins i caves

Martorell no és només el peatge

Visitants al Vimart a la plaça de l’església

Més d’un miler de persones van degustar vins i caves a la plaça de l’Església de Martorell dissabte, arran de les Festes del Roser, durant la segona edició del Vimart. Enguany ha donat a conèixer la DO de proximitat, la DO Empordà (a causa dels incendis de l’estiu passat) i  les cooperatives vinícoles d’acció social. Prop d’una vintena de cellers i restauradors van participar al Vimart.

La regidora de Cultura, Cristina Dalmau, ha explicat que “l’any passat, en la primera edició, ja vam veure que el Vimart era una bona aposta per fomentar l’esperit vitivinícola de Martorell. Hi ha hagut més expositors i més visitants, tot i coincidir amb el Cavatast de Sant Sadurní d’Anoia. Això demostra que anem pel bon camí per ser una mostra de referència en aquest sector”.

Durant el Vimart es van servir més de 900 copes de vi. La recaptació feta durant la mostra es destinarà a la campanya www.focalcor.cat per a l’entitat Salvem l’Empordà. El Vimart ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Arc de Sant Martí i l’empresa Moon Wine.

La recollida de raïm a la plaça del Vi a càrrec de l’alcalde Salvador Esteve va ser el tret de sortida del cercavila del most. Amb la participació de les figures festives de Martorell, a més de la Colla de Geganters d’Abrera i Gegants, grallers i bestiari de Parets del Vallès, com a convidats. A l’arribar a la Vila, es va fer el ball tradicional en una plaça de la Vila plena de gom a gom. Una munió de nens i nenes van trepitjar raïm. Un fet que arrela la festa entre els més petits.

El pregoner del Roser 2012, Josep Vila, és un dels pocs pagesos que encara conreen a Martorell. Vila va explicar, des del balcó de l’Ajuntament, que “si els avantpassats aixequessin al cap ens dirien que estem bojos. Abans ho collíem a mà i durant molts dies; ara ho fan les màquines i en poques hores. A la vinya ja no hi ha gent que culli. És una feina que no atrau però jo sóc feliç de ser al camp”. Vila va destacar el pes de Martorell en la tradició vitivinícola: “som la porta del Penedès, que comença al Pont del Diable i acaba a l’Arc de Barà”. L’ofici de pagès li ve dels seus pares,

El pregoner Josep Vila des del balcó de l’Ajuntament

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat