Publicitat
Segrià · 23 de Juny de 2011. 15:46h.

Mediadors culturals a les piscines de Lleida

Dos romanesos, cinc magrebins, un senegalès, un català i una uruguaiana

Mediadors culturals a les piscines de Lleida

Els mediadors culturals de les piscines, amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros

La Paeria ha presentat el servei de mediadors culturals de les piscines de Lleida per "afavorir la bona relació entre els banyistes i divulgar les normes bàsiques de salut i d'ús d'aquestes instal·lacions per evitar accidents". Aquesta temporada, exerciran aquesta funció dos romanesos, cinc magrebins, un senegalès, un català i una uruguaiana. Tots ells van identificats amb unes samarretes on s'hi pot llegir "mediació sociocultural".

Enguany es continuarà amb la campanya de divulgació de les normes bàsiques de salut i d’us de les piscines de Lleida amb l’objectiu d’evitar-hi accidents, segons el consistori. Es tracta d’una iniciativa amb el títol “Banya´t bé amb el Caragol Banyetes” i que s’adreça a tots els ciutadans per mitjà de fulletons o avisos de megafonia en sis llengües diferents (català, castellà, francès, anglès, romanès i àrab).

D'altra banda, des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració es realitza des de l’any 2010 el projecte Ens trobem, que "pretén afavorir i millorar les relacions de convivència entre els ciutadans usuaris dels parcs infantils de la ciutat, ja que es va considerar que el joc és una eina important de coneixença i respecte a l’alteritat".

Aquest estiu, en coordinació amb l’Institut Municipal d’Esports, s’ampliarà el projecte a un nou espai de trobada i lleure com són les piscines municipals, amb "la finalitat paral·lela de fomentar la comunicació i el respecte entre les persones".

Les activitats a la piscina estan adreçades a nens i nenes, i s’adreçaran a dos grans grups d’edat. Es realitzaran des de jocs de taula a jocs dirigits, així com també tallers diversos des de bijuteria a màscares, entre altres. Prèviament, al suro informatiu de cada piscina, s’anunciarà els dies que s’hi anirà i l’activitat que s’hi farà.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 Carrasclet, Girona, 27/06/2011 - 15:44

Dels deu mediadors només un de català. Això és una vergonya. Després diuen que no estem envaits pels immigrants, especialment pels moros. És clar que això passa a Lleida i allí ja sabem qui mana...

#11 Pimpollo, Vic, 24/06/2011 - 17:00

Veamos. 10 mediadores que serán coordinados por ¿Cuántos responsables? Que a su vez estarán dirigidos por ¿Cuántos supervisores? En la cúspide de la pirámide, encontaremos al cuñao de ¿quien? dirigiendo el cotarro. Sueldos y MÁS sueldos

#10 Melange, Barcelona, 24/06/2011 - 13:37

No mezcle nacionalidades con vecindad civil. Uruguay, Senegal, Marruecos y Rumanía, otorgan su respectiva nacionalidad. Cataluña solo aporta vecindada civil y está la pueden tener los españoles en exclusiva. Seamos serios con los titulares.

#9 Ben Arrowsmith, bcn, 24/06/2011 - 10:35

Pallassos! A les platges de bcn donen avisos en àrab, entre altres llengües... Com si se n'hi banyessin molts. Cuanta tonteria.

#9.1 Pilar, Lleida, 24/06/2011 - 13:09

Doncs es podrien ahorrar en dir-lo.
Quina vergonya.

#8 Pilar, Lleida, 24/06/2011 - 03:27

Quina vergonya de Lleida, tots immigrantes menys un. Tindrien que donar-li treball a gent de la terra i no de fora, sembla mentida, que amb la que esta caient li donin treball als de fora i als de aqui que les den.
Anda que, futlletons en àrab, para cagarse.
Patetics!!!!