Publicitat
Barcelonès · 13 de Febrer de 2015. 16:13h.

Monopoli funerari a l’Hospitalet

L'Autoritat Catalana de la Competència imposa una multa d’1,7 milions a l’Ajuntament, la funerària Àltima i els hospitals públics per saltar-se la llei

Monopoli funerari a l’Hospitalet

L'alcaldessa de l'Hospitalet, en una imatge d'arxiu

L'Autoritat Catalana de la Competència ha imposat una multa milionària a l'Ajuntament de l’Hospitalet, els hospitals públics de la ciutat, com el de Bellvitge, i a la funerària Àltima per saltar-se la llei i considerar que hi ha un monopoli funerari.

Així, el consistori i la resta de centres multats hauran de pagar conjuntamet 1,7 milions d’euros. Tot perquè malgrat que des de l’any 1996 el sector està liberalitzat, l’Ajuntament reserva tots els drets funeraris a l¡empresa Àltima.

Una funerària de Sant Sadurní d'Anoia va denunciar l’any 2011 que l’Hospital de Bellvitge s’havia negat a traslladar-li un difunt, perquè, segons va al·legar el centre hospitalari, una ordenança de l’Ajuntament reserva tots els drets a la funerària Àltima.

Ara, l’Autoritat Catalana de la Competència, ha condemnat tots els implicats a pagar una multa de 1.700.000 euros. La resolució d’aquest organisme considera que la funerària va aconseguir més del 90% dels serveis funeraris dels hospitals de Bellvitge i l'Oncològic, entre els anys 2009 i 2013.

També que l’Ajuntament de l'Hospitalet ingressava el 12% de tots els serveis funeraris i que, per la seva banda, l’Hospital de Bellvitge rebia cada any de la funerària 80.000 euros per a recerca. De moment, el consistori i l’empresa Àltima han decidit recórrer la multa.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 jordi, l'h, 15/02/2015 - 14:01

moltes felicitats per l'empresa de sant sadurni!!!
L'oposició ha de dir algo??? o seguiu fent política de corte al parlament o a la dipu??
S'esperan dimissions....!!!

#9 jose luis, Sant Boi Llobregat, 14/02/2015 - 14:21

Se han olvidado de las familias que no tenian más escapatoria que pasar por la TRAMPA FUNERARIA, y pagar desde 8.000 euros a 12.000 euros por un servicio de lo más ridículo.
Mirar www.abusosfunerarios.com un saludo.

#8 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 14/02/2015 - 12:35

Això rai!. Ja fa anys que tenim un Ajuntament de morts. Són els que han matat el català, promocionant l´espanyol a cor què vols. A mi l´alcaldessa també m´ha multat. Són els fills del franquisme, com diem la gent del poble. Ho sap tothom i és profecia que diria el poeta Foix.

#7 R. Martín Serrano., Viladecans, 14/02/2015 - 11:17

se que la ética no da de comer y que el ciclo político y el ciclo económico se retroalimentan. Seguro que lo hacen por el bien de la ciudadanía. Y dejaros de rollos que si el PP en tal sitio, que si IU, que si UPyD. Primero hablad de vosotros acorde a vuestros ideales vs. lo que implementáis.

#6 R. Martín Serrano, Viladecans, 14/02/2015 - 11:14

las reglas de la economía de mercado, la competencia, El Estado deber intervenir en la economía en según que pero Ud. ciudadano se ha de espabilar. Os lo pueden decir de forma cruda o edulcorada. Pues ya veis lo que hacen en L'Hospitalet que aunque fuera legal no me parece en absoluto ético. Pero ya