Publicitat
Barcelonès · 6 d'Abril de 2011. 09:37h.

Motos en direcció a Tànger

Els Mossos recuperen 21 ciclomotors a punt de ser embarcats cap al Marroc

Motos en direcció a Tànger

Imatge de les motos recuperades

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Louis M. F, de 56 anys i sense domicili conegut a Espanya com a presumpte autor d’un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle, quan intentava accedir al port de Barcelona amb un camió.

L’objectiu d’aquest súbdit francès era embarcar al ferri que uneix Barcelona i la ciutat marroquina de Tànger amb un camió on anaven amagades 21 motocicletes sostret.

Aquests darrers mesos s’han produït diverses actuacions en les que s’han recuperat un elevat número de motocicletes sostretes. Així a principis de desembre de 2010 a la localitat de Cerdanyola del Vallès es va localitzar una furgoneta amb disset motocicletes sostretes al seu interior i a principis d’any es va localitzar un magatzem al districte de Sant Martí en el que hi havien dinou motocicletes robades.

Les bandes desarticulades actuen sempre de la mateixa manera: surten de nit, en grups de tres o quatre persones i s’emporten motocicletes aparcades al carrer que són carregades en furgonetes o petits camions; les motocicletes sostretes les tenen durant uns dies en el mateix vehicle utilitzat per sostreure-les o en magatzems situats en poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona; finalment són traslladades al Marroc per carretera o per via marítima simulant que es tracta d’un carregament de deixalles.

Al Marroc les motocicletes són venudes al mercat negre per un preu que oscil·la entre els mil i els dos mil euros. És per aquesta raó que en els darrers mesos s’han incrementat el controls policials tant en carreteres com en el vaixells que surten del port de Barcelona amb destí al Marroc. Aquets operatius a la zona portuària consisteixen en controls policials, on s’escorcolla la càrrega de furgonetes i camions susceptibles de poder portar amagats, entre objectes legals, d’altres de procedència il·lícita, identificant als ocupants dels mateixos.

Conseqüència dels controls de vigilància realitzats i de la intensificació dels controls a la zona portuària es va poder detectar el camió on es transportaven les vint-i-una motocicletes sostretes, les quals han estat retornades als seus legítims propietaris.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Albert, Barcelona, 06/04/2011 - 14:04

Ha sigur desapareixer ICV de la conselleria i que les coses comencin a funcionar.

#3 quin odi, bcn, 06/04/2011 - 13:31

Que tenen a veure els marroquins amb un francés que fa negoci robant motocicletas aqui per vendre-les al Marroc? se us nota l'odi

#2 pep, igualada, 06/04/2011 - 12:19

i que hi diuen els pijoprogres?

#1 Marc, Ripollet, 06/04/2011 - 10:01

Molt be per els Mossos, ara els hi diran que son racistes i altres coses. I els de PSC i ICV diran que pobrets si no havian fet res de dolent.
Aixo nomes es el començament i anira a mes si nofotem fora a tots aquest morus delinquents