Publicitat
Segrià · 21 de Febrer de 2011. 19:59h.

Nou plec de condicions per contruir una mesquita a Lleida

La concessió serà per 25 anys

Nou plec de condicions per contruir una mesquita a Lleida

Fidels, a la sortida de l'antiga mesquita de Lleida. (Foto: webislam.com)

La Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Seguretat de l'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda al nou plec de condicions que regula la concessió del terreny municipal de 1.868 m2 situat al polígon industrial El Segre per tal de destinar-lo a la construcció d’un centre de culte de qualsevol comunitat religiosa.

La concessió d’aquest terreny, que estarà destinat única i exclusivament a l’activitat de culte per part de l’entitat religiosa adjudicatària, es realitzarà per un període de 25 anys i el pagament a l’Ajuntament d’un cànon anual de 7.956 euros.

Per poder optar a la concessió caldrà lliurar tot un seguit de documentació tant administrativa (personalitat jurídica de l’entitat religiosa, acreditació de la inscripció de l’entitat al Registre d’Entitats Religioses del Ministeri de Justícia, inscripció al Registre Municipal d’Entitats, entre altres) així com documentació tècnica, com un avantprojecte que reculli les característiques essencials de la construcció que s’ha de destinar a culte en el terreny concessionat.

Aquest avantprojecte haurà d’acomplir la normativa urbanística vigent, haurà d’incorporar plànols i memòria descriptiva així com el planning previst per a la realització de les obres. A més, s’haurà d’incorporar una memòria on consti una trajectòria històrica de l’entitat religiosa que acrediti les activitats que desenvolupa, un programa d’activitats que l’entitat vulgui dur a terme a la ciutat o l’acreditació de les relacions amb altres entitats associatives i religioses, tant d’àmbit català com estatal, entre altres.

L’adjudicatari haurà de sol·licitar, en el termini màxim de 4 mesos, des de la data de notificació de l’acord d’adjudicació de la concessió, les pertinents llicències ambiental i d’obres, per tal de construir el centre de culte. L’adjudicatari haurà d’iniciar les obres en el termini d’1 any a comptar des de la data d’adjudicació de la concessió.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Gibert, barcelona, 22/02/2011 - 12:39

I el català? Perquè so s'hi margina el català estarem covant un ou de serp...A Europa se'ls EXIGEIX la iontegració. I aquí?

#9 sig, bcn, 22/02/2011 - 12:06

Cal recordar als lleidatans, que el proper mes de Maig hi ha eleccions.

#8 ana maria , vilanova i la geltru, 22/02/2011 - 11:32

pocas vergonyas , per que no posseu les mezquitas a casa vostre colla de lladres , i vosaltres pagesos us deixareu que us mangoteixin aquets politics corruptes ? tots units fen força , fora moros fora mezquitas al seu pais de cap si pot ser amb la patera punxada , ya nestem fars pxc es la solucio

#7 Pepet, Sant Sebastià Màrtir, 22/02/2011 - 08:22

Com? Es cedeixen terrenys municipals per a una activitat contrària a la llei? (perquè les dones estan discriminades, no hi poden entrar, no?). Si jo demano un espai públic per una activitat on no hi puguin entrar p.e. els sudamericans, m'el concediran?

#6 Català, Barcelona, 22/02/2011 - 03:13

Som molts els ciutadans que NO volem islam a Catalunya. Fora aquesta gent. Catalunya per els catalans que hi vien i hi neixen.