Publicitat
Garrotxa · 25 d'Octubre de 2011. 19:51h.

Olot apagarà els semàfors per estalviar

La mesura s'aplicarà de nit cinc dies a la setmana

Olot apagarà els semàfors per estalviar

L'alcalde Josep Maria Corominas, en una foto d'arxiu

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha anunciat que a partir d'aquest cap de setmana "tots els semàfors de la ciutat excepte els de la Plaça Clarà, que seguiran funcionant amb tota normalitat, romandran apagats des de les 10 de la nit a les 6 de la matinada, les nits de diumenge a dijous, excepte totes les vigílies de festius".

Aquesta mesura respon "a una de les primeres decisions adoptades per l’equip de govern per estalviar en el consum energètic de la ciutat", liderat pel convergent Josep Maria Corominas.

"Alhora s’informa de què davant l’absència de regulació semafòrica, cal extremar la precaució i conduir obeïnt les senyalitzacions verticals, horitzontals i de preferència de pas, i apel·lant a la responsabilitat individual dels ciutadans", ha afegit l'Ajuntament en un comunicat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 MARCEL·LÍ, SANT CUGAT DEL VALLÈS, 28/10/2011 - 09:11

Sustituïr los semaforos por unos de LED. Estos semaforos solo usan un 10% de la energia consumida por los semaforos normales y tienen una vida estimada 50 veces superior. Eso sin hablar de que tiene un mayor contraste y se ven a mayor distancia.

#10 Kropotkin, Vic, 26/10/2011 - 20:03

Se ahorra mucho más cortando los cables eléctricos...

#8 francesc-lluís, bcn, 26/10/2011 - 12:09

Les cruïlles sense semàfors també estan regulades! Sempre hi ha qui té un stop, un cediu o un carrer per la dreta. Apagar els semàfors no hauria de tenir cap efecte sobre la seguretat.

#8.1 Pere, Olot, 26/10/2011 - 13:08

Exacte pero la gent es queixa sempre a la primera, la gent crec que es prou llesta per vigilar a les cruilles i si respecten la velocitat de 50Km/hora, no hi ha d'haber cap problema. Entre setmana a la nit apenes deuen voltar cotxes.. quan s'estalvia tambe es critica, la gent s'ha de quiexa per tot

#6 jajajjaaaaaa, Barcelona, 26/10/2011 - 11:45

Home si son tontos, jo que he viscut a Olot, te un clima on quasi sempre a l´hivern hi ha boira.......o sigui que no se que passara....pero el van votar o sigui que ha aguantar

#5 carles, Olot, 26/10/2011 - 01:01

No se el que s'estalvia pero els semafors de nit son poc utils... i ara que no vingui aqui un d'aquest que es queixa per tot i digui que hi haura accidents, que hi ha pobles sense ni un semafaru i no passa res, viam si la gent es tonta i no pot frenar i vigilar als cruses..almenys intenten estalviar