Publicitat
Barcelonès · 5 d'Octubre de 2009. 14:00h.

On són els Mossos?

Els botiguers i els veïns alerten dels furts a ciutadans i turistes mitjançant cartells

On són els Mossos?

Cartell penjat a la plaça de la Catedral de Barcelona

A la capital catalana es cometen diàriament una mitjana de 315 furts, tant superiors com inferiors a 300 euros de valor, que és la frontera que separa les faltes - de menor gravetat- dels delictes. Per aquesta raó, i davant la impasivitat de l'alcalde, que ha traspassat la responsabilitat als Mossos d'Esqudra, els veïns i comerciants han iniciat una campanya en la que alerten del perill mitjançant cartells, com el qual es pot veure en la foto.

Encara que entre agost del 2008 i agost del 2009, els delictes de furt han baixat a la capital catalana un 1,10 per cent. Però els índexs de faltes, aquells robatoris en els que els lladres s'apropien de diners o efectes de valor inferior a 300 euros, sí han pujat un 5,88 per cent en els períodes ja citats.

Els lladres de carrer solen tenir desenes i desenes de detencions a les seves esquenes. El més habitual és que, després de ser detinguts i passats a disposició judicial, quedin en llibertat a l'espera de judici per l'escassa gravetat penal de l'acusació. Els especialistes policials sempre es lamenten que en moltes ocasions no es té en compte l'expedient de detencions del sospitós.

Però el mpaxim responsable de la ciutat en tots els àmbits, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va traspassar tota la responsabilitat de la seguretat ciutadana als Mossos d’Esquadra. Aquesta afirmació de l'alcalde va arribar després dels incidents del Fòrum durant la Mercè o en les successives crisis a Ciutat Vella per la permisivitat amb la prostitució al carrer. A Barcelona, segons l'alcalde, falten mossos, 750, per a ser concrets, va dir Hereu, a raó de 250 (el 25%) per cadascuna de les tres pròximes promocions de nous agents del cos autonòmic que se sumen als 240 que, després de l'orla d'enguany, han estat destinats a la capital catalana per a totalizar els 1.000 agents.

Davant aquesta situació, molts comerciants de la Barcelona han optat per contractar vigilants de seguretat que dissuadeixin, amb la seva presència, els delinqüents i alertin els Mossos si hi ha incidents, ja que les seves funcions a la via pública estan limitades.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Diderot, Gandesa, 06/10/2009 - 10:15

Quan passejo per BCN de nit només hi ha putes, immigrants i pidulàires, és realment asquerós. L'esquerra s'ha carregat BCN! D'altra banda tant reclamar que marxés la Guàrdia Civil i la Policía Nacional i mira! Els mossos no serveixen per res!

#4 Kropotkin, Vic, 06/10/2009 - 09:42

Evidentemente la culpa es de Madrit y de los colonos españolazos. Adelante que vais bien... Los mossos deben estar aprendiendo a cantar el Virolai y sacandose el nivel C de catalán con vistas a la construcción nazional... En fin, asi nos va todo...

#3 Pau, Bcn, 05/10/2009 - 19:50

Deficit fiscal? Me parece que el problema es otro.... Recordar que catalunya retiro voluntariamente y de malas formas a cientos de policias nacionales y guardias civiles -eran fuerazas de ocupacion-, asi que tenemos lo que nos merecemos, ni mas ni menos.

#2 Peret, BARNA, 05/10/2009 - 16:40

A mi el que em sembla increible es que tots sabem on passen aquest robatoris (zones turistiques), i sabem quant de mal esta fent a la imatge de la ciutat, pero no veus cap pla ni cap increment de policia al carrer. Inconcebible. Socialistes la oposicio!

#1 Olga Sants, Badalona, 05/10/2009 - 16:05

On són els Mossos?: multant a tort i a dret a tots els que podem pagar multes per eixugar el dèficit fiscal. Els insolvents no els ineteresen per a res.