Baix Llobregat · 12 de Maig de 2009. 09:21h.

Oposició a la privatització del servei d'aigües

La plataforma 'L'aigua és nostra' denuncia "filtracions del clavegueram" a Martorell

Oposició a la privatització del servei d'aigües

Imatge de la trobada

La plataforma ciutadana 'L’aigua és nostra' (per una gestió pública) de Martorell va celebrar un acte informatiu on es va informar a les més 150 persones que hi van assistir "sobre el problema de la contaminació que hi ha en els pous de Martorell". Els ponents van explicar que "la contaminació dels pous es deu principalment a que en els aqüífers d'aquest municipi existeixen unes filtracions del clavegueram".

"Aquestes filtracions generen unes condicions químiques que fan que s'alliberin de la terra el ferro i el manganès, que es facin solubles i finalment es barregin amb l'aigua i això és el que origina que els pous es contaminin. Per tant, per molt que s'inverteixi a la sortida dels pous, la contaminació de l’aigua no es solucionarà fins que no s’arregli el problema d'origen que està en els aqüífers", lamenten.

També consideren que "va quedar clar que no s’ha d’invertir a la sortida dels pous per a potabilitzar l'aigua, sinó que primer es tenen que arreglar les filtracions que entren en l'aqüífer i que son els que fan que els pous estiguin contaminats".

Igualment van deixar clar que al ser Martorell "un municipi que té molta aigua qualsevol empresa estaria disposada a fer-se càrrec de la gestió d'aquest servei durant 30 o 50 anys ja que els beneficis serien molt substanciosos per als seus accionistes. En canvi si la gestió fos pública els beneficis serien per als ciutadans".

Els ponents d'aquest acte van ser: Alfred Bellés (President de l'Associació Martorell Viu), Rafael González (President de la Federació d'Associacions de Martorell), Jaume Delclós (Membre “d'Enginyers sense Fronteres”) i Daniel Barbé (Geòleg i Membre de la “Xarxa de la Nova Cultura de l’aigua”)

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Mariona, Martoré, 22/05/2009 - 16:19

Es que n'estem fins al ovaris!

#1 La vorera més ampla de Martorell, Martorell, 13/05/2009 - 09:31

Aiaiai que la gent es desperta i la meva cadira trontolla... ¿serà aixó una altra carretara? uiuiuiuiuiui