Publicitat
Barcelonès · 11 d'Octubre de 2009. 10:47h.

Pagar per entrar al Parc Güell?

L'Ajuntament de Barcelona es planteja cobrar entrada per accedir al parc que va dissenyar Gaudí

Pagar per entrar al Parc Güell?

Turistes al Parc Güell

L'Ajuntament de Barcelona està estudiant la possibilitat de cobrar entrada al Parc Güell, el projecte de ciutat jardí que va dissenyar l'arquitecte Antoni Gaudí a Barcelona. L'objectiu d'aquesta mesura, que encara no s'ha concretat, seria sufragar les enormes despeses de manteniment d'aquesta zona monumental. Així ho ha reconegut la regidora de CiU del districte de Gràcia, Francina Vila, que ha afegit que la proposta s'inclou en un document municipal que l'Ajuntament ha entregat als grups de l'oposició. Tot i això, encara no hi ha cap decisió presa i, entre altres possibilitats, s'apunta l'opció de cobrar només als turistes estrangers.

El consistori elabora des de fa més d'un any un pla d'usos sobre el parc i el mes de juny va entregar als partits de l'oposició un esborrany que contenia l'opció de cobrar entrada per pagar-ne el manteniment, i concretava la col·locació de "mecanismes d'entrada i sortida en tots els accessos de la zona monumental".

Així, l'accés a la zona monumental del parc estaria tancada i s'hauria d'abonar una entrada en algun dels deu punts d'accés, tot i que aquest punt no apareix a l'esborrany. Segons ha explicat Vila, una de les opcions que proposa l'Ajuntament és no cobrar l'entrada als veïns i sí als turistes, però aquesta opció planteja problemes legals en el marc de la Unió Europea.

La regidora també ha assegurat que es tracta d'un esborrany "poc concret", sobre el qual es continuarà negociant aquesta tardor, però ha assegurat que CiU no donarà suport al pla final si l'Ajuntament no proposa un pla integral, que també tingui en compte tota la zona del bosc, "molt deteriorada", així com la il·luminació, la neteja i el model de parc.

Fonts municipals han concretat que s'estan estudiant diferents hipòtesis en el marc del pla d'usos del parc, i han apuntat que el procés es troba en mans de la negociació política.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Owon, Barcelona, 18/10/2009 - 21:23

Si es als turistes em sembla correcte, ja que per la seva culpa no puc disfrutar plenament del parc per com es satura de gent.
Pero com a mi, un barceloní amant d\'aquest parc tingui que pagar, algú sortirà escaldat!! I una merda que pagui sa mare!

#7 rafel, barcelona, 12/10/2009 - 13:37

Si a BCN és barat anar de putes o comprar droga que anar a un parc o museu, no sé pq l'ajuntament s'estranya del turisme q tenim! Els mateixos q a madrid visiten gratis el Prado,a Londres el Hyde park o el british museum,a bcn van d putes i es coloqu

#6 Miquel, Barcelona, 12/10/2009 - 10:20

Els socialistes estan privatitzant la ciutat (sic). Necessiten diners i ja no saben d'on treure'n.

#5 Joan, Girona, 12/10/2009 - 09:56

Si us penseu que els turistes pagaran el mateix que els autòctons, em sembla que us equivoqueu. Les empreses agafaran passes a l engròs i els hi sortirà molt mes barat que el que hi vagi amb la família o hi hagi de passar per alguna raó.

#4 Joan, Girona, 12/10/2009 - 09:29

Recordeu la conya que es va muntar aquí per el programa Caçadors de bolets i ESADE?. Pues resulta que Hereu ha estudiat a aquesta escola. Ara hi podeu tornar. Començaran pagant els turistes i s'acabarà pagant TOTS. Si no mireu El Prado i altres museos