Publicitat
Alt Empordà · 14 de Juliol de 2011. 13:58h.

Pel tancament del camp de tir de l'Exèrcit a Sant Climent Sescebes

Solidaritat denuncia que les maniobres provoquen incendis al Parc Natural de l'Albera

Pel tancament del camp de tir de l'Exèrcit a Sant Climent Sescebes

Toni Strubell, durant la visita al camp de tir de l'Exèrcit acompanyat de Joan Carles Torres, veí afectat de Vilartolí

El diputat i president de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Toni Strubell, ha denunciat les maniobres que realitzen periòdicament els militars de la Base Militar General Álvarez de Castro a Sant Climent Sescebes i que han provocat "nombrosos incendis al Parc Natural d'Interès Nacional de l'Albera en el que portem d'any".

En aquest sentit, ha assegurat que “les coses han arribat a un punt on la sostenibilitat del camp de tir de Sant Climent Sescebes ha de ser un debat prioritari a les comarques gironines”. Per a Strubell “la situació que han provocat els militars espanyols en els darrers mesos justifiquen la demanda que avui fa SI pel tancament d'aquest equipament més enllà de les raons ideològiques que hi pugui haver”.

Strubell ha destacat els incendis que provoca l'Exèrcit al Parc Natural d'Interès Nacional de l'Albera on conviuen espècies en perill d'extinció com la tortuga autòctona de l'Albera. També ha denunciat que “és intolerable en un país de clima mediterrani que un entorn boscós pugui ser objecte d'operacions militars on el risc d'incendi es tan elevat”. El diputat independentista ha afirmat que “fent pràctiques de tir amb foc real al mes de maig no estranya que en 5 ocasions l'Exèrcit hagi produït incendis de bosc i matolls que hagin cremat 33 hectàrees”.

Per tot això, Solidaritat instarà al Govern espanyol i la ministra Chacón a tancar el camp de tir de Sant Climent Sescebes. Solidaritat també ha fet una pregunta parlamentària al Departament d'Interior per conèixer els convenis en matèria de seguretat i extinció d'incendis que té signat el Ministeri de Defensa amb la conselleria dirigida per Felip Puig.

Strubell també ha denunciat que en entrevistes mantingudes amb veïns de Vilartolí li han assegurat que “en ocasions han vist perillar la seva vida per la caiguda de metralla i obusos per sobre de casa seva”. “Camins oberts i excursions marcades i catalogades passen pel mig del camp de tir, i de la visita que vaig fer, en vaig extreure les condicions alarmants que s'observen des de les trinxeres, on per un error d'elevació el foc real pot arribar molt fàcilment a camins i cases ocupades” ha reblat Strubell.

Finalment Strubell ha anunciat que adreçarà una carta al secretari general de la OTAN per evitar que la Base Militar de Sant Climent Sescebes sigui un lloc de pràctiques en el flanc sud de la logística europea de la OTAN ja que l'ecosistema de l'Alt Empordà desaconsella aquella pràctica.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Jordi, Cabanes (Alt Empordà), 15/07/2011 - 09:32

Jo hi passo en bicicleta sovint , pujant a Requesens o al Neulós, i algun cop m'he trobat enmig d'una "guerra". Algun dia algú prendrà mal.

#3 pepe, andorra, 14/07/2011 - 20:52

¿y donde haría las practicas de tiro un hipotético ejercito catalán? Pq si algun dia estos señores consiguen la independencia, querrán tener un ejercito, y no se entrenan tirando tomates precisamente, pq no creo q tomen el ejemplo de Costa Rica o Panamá. No digais Madrid, q allí murió Durruti.

#3.1 Laura, Vila de Gràcia, 14/07/2011 - 21:37

No seria un exèrcit estranger, com tu. Per cert, pepe, tu treballes a alguna hora del dia o de la nit, algun dia de l'any? El teu odi contra Catalunya et fa estar enganxat als fórums d'enotícies a tota hora... Surt, fes un volt, mira el cel, lliga una mica si la teva cara t'ho permet, viu!

#2 JoanMarti, Abrera, 14/07/2011 - 19:34

Segurament SCxI deu ser el primer partit independentista que damana aixo mateix. Es mes vell que la pico

#1 nasi, manresa, 14/07/2011 - 14:29

Puc donar fe, q quan vaig fer la mili, (fa anys), en unes maniobres es va calar un foc a una muntanya, ens van demanar voluntaris a apagar foc, ens van fer formar a no molta distància del foc (eren matolls, no costava d'apagar). Ens van fer marxar sense apagar.
Es va cremar tota la muntanya