Publicitat
Maresme · 14 de Gener de 2012. 21:13h.

Picabaralla sobiranista per l'abolició de la monarquia

Els regidors d'ERC a Arenys de Munt abandonen el ple per manca de consens amb la CUP

Picabaralla sobiranista per l'abolició de la monarquia

L'alcalde de la CUP d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, en una foto d'arxiu

Els quatre regidors d'Esquerra a l'Ajuntament d'Arenys de Munt van abandonar el ple del passat dijous en el moment de votar la moció presentada per la CUP -al govern- en la qual es demanava l'abolició de la monarquia espanyola.

Els electes d'ERC van marxar de la sala de plens en protesta per "l’actitud de l’alcalde (Josep Manel Ximenis) que des del primer moment es va negar a consensuar la moció per l’abolició de la monarquia amb ERC, tot i que els dos partits presentaven mocions molt semblants en contingut, expressió i sobretot, en la seva part resolutiva".

Des d'Esquerra han lamentat que el fet de "presentar una moció conjunta amb la CUP per declarar Arenys de Munt moralment exclòs de la monarquia era una oportunitat per recuperar l’esperit d’Arenys de Munt, que va portar a terme la primera consulta popular sobre la independència".

"Malgrat que ERC va modificar les parts del text que podrien no ajustar-se a la legalitat, no va ser possible consensuar la moció. De fet, parts del text de la moció presentada per ERC sobre la monarquia i que no es consideren legals a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, ho són a la moció presentada recentment a Vic per la CUP i recolzada pels regidors d’ERC. Al ple d’Arenys de Munt, per exemple, l’alcalde no permet llegir una moció on surti l’expressió 'secessió de la nació catalana'", han afegit.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Daserrout, BCN, 15/01/2012 - 19:18

No els entenc. Volen la Independència, o volen cambiar a Espanya el Rey per un President de la República ? . Si volen la Independència que s'oblidin del Rey. I si el que volen es cambiar el Rey per un President, compte no prenguessim mal, el més probable seria un President del caire de l'Aznar.

#6 Morocos, adéu?, 15/01/2012 - 17:26

Podemos ser independientes e incluso no, pero lo que tenemos claro es que preferimos un monarca antes que los que tienesn cara de moraccos como voasotros!

#5 Ben, Reus, 15/01/2012 - 13:48

Els que volem un estat català, hauríem de deixar de malbaratar energies discutint sobre la forma d'estat dels espanyols. Això només els pertoca a ells. Els catalans ens hem de centrar en assolir el nostre estat propi i no perdre més el temps amb la forma de govern dels veïns.

#4 JoanMarti, Abrera, 15/01/2012 - 11:25

Es verdad, como pueden estos catalanes hacer el ridiculo como si fueran unos simples españoles?

#3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 15/01/2012 - 11:11

Una mesura definitiva i fulgurant contra la crisi, sí senyor.