Publicitat
Conca de Barberà · 21 de Febrer de 2013. 18:25h.

Plega en bloc l’equip d'una ràdio municipal per la “imposició” d’un gestor municipal

Els fins ara col·laboradors de l'emissora de Montlbanc lamenten que quedi “al servei de l’ajuntament”

Plega en bloc l’equip d'una ràdio municipal per la “imposició” d’un gestor municipal

Imatge del logo de Ràdio Montblanc

“S’ha acabat una etapa. S’ha acabat la ràdio popular a Montblanc”. Amb aquestes paraules comença la nota publicada pel ja exequip directiu i els col·laboradors de Ràdio Montblanc a la mateixa web de l’emissora municipal. Després de 30 anys funcionant amb col·laboracions voluntàries, l’anunci de l’ajuntament de posar un gestor al capdavant de l’emissora ha provocat la renúncia de tot l’equip actual.

La junta directiva de l’associació La Veu de la Conca, que gestionava de forma desinteressada l’emissora des del 2005, no ha vist amb bon ulls la “imposició” d’una figura externa, ja que creuen que la ràdio quedarà “al servei de l’ajuntament”.

En la nota afirmen que marxen de forma voluntària, però amb “molta tristesa” i que se senten “enganyats” per un consistori que sempre els ha tingut en “l’ofegament econòmic” i ara els imposa un gestor extern. De fet, les crítiques de l’associació i els col·laboradors també vénen per la manera com s’ha escollit aquesta persona, “a dit, sense cap concurs públic”.

Des de l’ajuntament, governat per l’Agrupació Catalanista de Montblanc de Josep Andreu, han respost que l’únic que han volgut és “incorporar un professional per millorar la qualitat i la quantitat d’informació”.

De la mateixa manera, apunten que la ràdio municipal estava patint una manca de col·laboradors per a fer programes propis, amb el qual la figura del nou treballador permetria cobrir rodes de premsa, fer retransmissions en directe i dinamitzar la web.

Unes explicacions que no han convençut els fins ara col·laboradors i directius, que han recordat que ja fa un any van presentar una proposta al govern i a l’oposició per incorporar un periodista amb el consens de tothom. En canvi s’han trobat amb una decisió sobtada que no ha estat “ni consultada” amb els actuals encarregats de la ràdio. Per això han decidit plegar.  

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Josep Ollé Sugrañes, MONTBLANC, 01/03/2013 - 13:12

Considero molt acertada la decisió de dimití
tot l´equio de Radio Montblanc, dons crec que
ho feiue molt be seguint dia a dia totes les noticies i esdeveniments de la Conca i sense cap
anim de lucre, sincerament crec que no us
mereixeu un tracte tan desconsiderat.

#2 jaume figuls, Berga, 22/02/2013 - 01:35

Gent de RÀDIO MONTBLANC us acompanyo en el sentiment. A Berga l'alcalde Juli Gendrau juntament amb l'equip de Ciu i el suport incondicional de la CUP estan tramant exactament el mateix. Es carreguen el model de ràdio actual per convertir l'emissora en el NO-DO de l'alcalde.

#1 Jordi, Valls, 22/02/2013 - 00:12

A Montblanc ja hi estan acostumats a les cacicades del Pep Andreu. Una més, no passa res.