Publicitat
Barcelonès · 21 de Novembre de 2014. 19:08h.

Prim també va bombardejar Barcelona

Com l'almirall Blas de Lezo

Prim també va bombardejar Barcelona

Imatge de l'estàtua dedicada a Prim

El general Joan Prim, el qual va liderar els bombardejos sobre Barcelona de l’any 1843, té una estàtua en honor seu al Parc de la Ciutadella. Prim, en efecte, va ordenar bombardejar Barcelona i Sant Andreu del Palomar entre el 6 de setembre i el 18 de novembre de 1843, per acabar amb una rebel·lió contra els conservadors. De fet, va ser nomenat governador militar i comandant general de la província per liderar aquesta operació.

La comissió de Presidència i Règim Interior de l’Ajuntament de la ciutat ha aprovat aquest dimecres una moció d’urgència presentada per ERC per expressar el malestar del consistori a l’homenatge de l’Ajuntament de Madrid a l’almirall Blas de Lezo, que va capitanejar el 1714 el bombardeig de Barcelona, i l’insta a retirar aquesta estàtua.

Precisament, el diari El País pùblica avui un article de Xavier Theros, en el qual recorda que “sota l’autoritat” de Prim, igual que amb Blas de Lezo, “els canons del castell de Montjuïc van estar llençant projectils contra Barcelona durant tres mesos seguits”.

“A l’heroi de Reus se li ha perdonat la seva ferocitat i ostenta un monument a cavall al Parc de la Ciutadella, una estàtua que també va ser destruïda i retirada pels anarquistes de 1936 i novament col·locada al seu lloc pel franquisme i Francesc Marés”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Zukhov, Coventry UK, 24/11/2014 - 17:50

Cap dels que han bombardejat Barcelona mereix tenir-hi una estàtua en cap ciutat catalana, Reus inclosa. Desitjo que la redueixin a pols.

#18 iñigo, bi, 22/11/2014 - 21:31

No puede haber una sola persona en Bcn y Cat que piensen que las indignadas bravatas históricas de los independentistas son ciertas. Son más falsas que un duro de plomo...

#17 pep, manresa, 22/11/2014 - 15:47

Ningú ha dit en cap moment que pel fet de ser català hagi de ser millor el Prim que l'altre

#16 jotaeme, Mataró, 22/11/2014 - 12:08

Ya sabemos que el nacionalismo y la historia no hacen buenas migas. Basta con leer un poco la biografúa de Lezo para darse cuenta que tenía más de mercenario que patriota, por eso luchó con Francia contra Inglaterra (ayudando a Cat) y con España luego. En fin...

#15 Pere, Girona,Spain, 22/11/2014 - 10:45

Cap polític d'avui dia arriba a la categoria moral del General Prim. Apart de que era un excel·lent estratega militar.

Tots els meus respectes al general Prim. Un Espanyol de cap a peus.