Baix Ebre · 11 de Febrer de 2013. 12:21h.

Primera denúncia a la demarcació de Tarragona

El govern espanyol denuncia l’Aldea per declarar-se territori català lliure

Primera denúncia a la demarcació de Tarragona

Dani Andreu

L’ajuntament de l’Aldea (Baix Ebre) és el primer de la província de Tarragona que ha estat denunciat per la subdelegació del govern espanyol per haver aprovat una moció on es declarava ‘territori català lliure i sobirà’. La moció s’havia aprovat al municipi amb els vots d’Esquerra Republicana, que governa, i de Convergència i Unió.

El contenciós podria suposar la revocació de l’aprovació de la moció o, en el pitjor dels casos, la inhabilitació de l’alcalde, Dani Andreu, si així ho sol·licités la subdelegació del govern. En la denúncia rebuda s’apunta que la moció aprovada queda fora del marc constitucional i també de les competències dels governs locals.

El consistori ha demanat, de moment, l’empara dels serveis jurídics de la Diputació de Tarragona. El batlle, Dani Andreu, es mostra tranquil davant la possibilitat de ser inhabilitat, però ha lamentat que aquesta denúncia comporti una “pèrdua de temps i diners” tant per a ciutadans com per a administracions. Andreu també creu que suposa una “falta de respecte” davant la voluntat popular.

Aquesta és la primera denúncia que rep un ajuntament de la demarcació de Tarragona, on prop d’un centenar de localitats han aprovat els últims mesos mocions similars. Fins ara, la majoria de denúncies del govern espanyol havien arribat en poblacions gironines, i també en la barcelonina Arenys de Munt.   

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 josepxicot, Barcelona, 12/02/2013 - 16:40

Ja va sent hora de fer que la llei digui la seva,amb
els pobles que fan aquestes bejenades,sense dei
xar de banda la questiò de la bandera nacional,a
veure quan una autoritat com cal far que la policia actui amb els batlles que estan amb aquesta acciò
fican-se fora de la legalitat.Va sent hora.

#10 Xavi, Baix Camp, 12/02/2013 - 16:15

Ja tocava que per les terres tarragonines, també hi ha gent que estimem la terra lliure.
Em d'ajudar a les terres de l'ebre, un territori oblidat per les nostres adminitracions, i la gent és molt maca i el territori és impresionant, us convido
a passar-hi uns dies.
Un cambrilenc del baix camp

#9 joan, manresa, 11/02/2013 - 18:17

El Casal,18,10 h.--Que no juguin amb foc...!!!Estan tivant molt la corda....,Aquesta Sra.es vol penjar medalles i "seure"al sillón de las FAESSSSS...!!!.Compte dons ,que no tot siguin plors després.Els catalans tenim ya el pap,lèstomac i el fetge molt carregats ...,No tuqueu més els picarols !!!

#8 Álvaro, Matrix, 11/02/2013 - 15:52

Así que en el estat català cualquier pueblo se podrá declarar libre y soberano¿ y la Generalitat no dirá nada? Menos HIPOCRESÍA

#7 LLCR59, Banyoles, 11/02/2013 - 14:38

A veure, espanyolam: Que una ànima caritativa li busqui a la Virreina un bon màneg que la deixi satisfeta, sisplau.
Deixerà de fer el ridícul.

#7.1 John La Cobra, Reinado de Jaime Primero, 11/02/2013 - 15:03

#7HOmbre

hacer el ridículo, y tal y tal, ya lo hizo tu mamá cuando tuvo la feliz ocurrencia de traer a semejante acémila como tú al mundo de los vivos, y tampoco le hemos dicho nada