Publicitat
Baix Llobregat · 13 d'Agost de 2014. 11:48h.

PSC, ERC i ICV de Martorell demanen papers per a tothom

CiU proposa “flexibilitzar” els permisos de residència

PSC, ERC i ICV de Martorell demanen papers per a tothom

L’alcaldable d’ERC, Adolf Bargués, amb Junqueras en una foto d’arxiu

Els grups municipals del PSC, ICV i ERC van presentar en el darrer ple de l’Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) una moció conjunta en la que demanaven papers per tothom encara que no tinguessin contracte de treball com marca la llei. La iniciativa s’emmarca en la campanya “Papeles para todos. Papeles sin contrato” encetada per col·lectius d’immigrants.

La moció defensava l’arrelament d’estrangers “sense regularitzar que no disposin de contracte de treball” i demanaven al Govern espanyol “que atorgui el permís de residència a totes les persones” amb certificat d’integració de la Generalitat, un document que precisa només de 90 hores de català.

La proposta defensava també “incloure al padró municipal totes les persones que resideixen a la ciutat, inclosos els casos de persones que no disposen de domicili fix”, una condició sine qua non per a l’empadronament. Finalment “la supressió de les taxes” d’estrangeria per als immigrants.

L’antic tripartit defensava aquesta moció perquè “any rere any el mar Mediterrani es converteix en una fossa comuna” alhora que criticaven l’ingrés d’immigrants en els “Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) per finalment ser deportats o retornats”.

Els únics que es van abstenir van ser els dos regidors del PPC, Josep Arpal i Vicente Casal; mentre que CiU va proposar una moció alternativa -que finalment va ser aprovada per la resta de grups amb 19 vots a favor- en la que reclamava que les administracions “flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i de treball de les persones estrangeres”, entre d’altres.

Martorell és el municipi del Baix Llobregat on ha crescut més la immigració en els darrers anys amb més d’un 20% d’immigració tot i que, en realitat, són més perquè els immigrants sense papers no surten a les estadístiques. El 2012 va créixer més d’un 6% amb 332 immigrants més en un any.

José Luis Rodríguez Zapatero va introduir una reforma de la Llei d’Estanger el 2007 que establia la necessitat de tenir un contracte de treball d’almenys d’un any per obrenir o renovar els permisos de residència o de treball.

Els regidors que van votar a favor van ser Salvador Esteve, Xavier Fonollosa , Mercè Morera, Josep Casasayas, Cristina Dalmau, Lluís Esteve, Maria Hinojo, Sira Sanz, Albert Fernández, Lluís Sagarra i Lluís Amat per CiU. Adrià Arqué, Montserrat Parera, Javier González i Lourdes Hernández pel PSC. Xavier Gómez, Olga Fernández i José Antonio Simón per ICV; i Adolf Bargués, per ERC.

La votació va coincidir amb un incident de convivència entre una veïna de la Vila, el nucli històric de Martorell, i un col·lectiu magrebí.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 viriato, barna , 14/03/2015 - 21:42

a mi gusta esto que les den papeles a todos para que puedan volver al pais de origen , asi se acabarian muchos problemas.

#10 El veritable procés, Barcelona, 14/08/2014 - 13:41

Vet aquí el procés que realment hi ha: 1-fotre fora A. Mas. 2- formar un tripartit amb direcció d'Erc més els amics. 3-cridar el màxim d'inmigrants musulmans possible. 4-repartir els calers demanant crèdits. 5-declarar sintonía absoluta amb Venezuela, Cuba i Palestina. etc.

#9 Pep, Reus, 13/08/2014 - 21:15

El poble comença a estar molt fart d´aquesta política que ajuda als de fora i s´olvida dels d´aquí. NO hi ha cap país a Europa que tracti aquest tema amb la poca responsabilitat que aquí es planteja. NO tenim recursos, ni Espanya i menys CAT, podem ser la ONG del mon , es massa gran !!

#9.1 Juan, Terrassa, 13/08/2014 - 22:17

Pues imaginaros cuando entren los de Podemos ya podemos hacer la mochila,por que esto no lo arregla nadie Ahora parece ser que no se es buen politico si no se defienden a los inmigrantes Es curioso que en ninguna encuesta sea una preocupacion la inmigracion cuando en la calle. es el tema principal

#8 Carles, Barcelona, 13/08/2014 - 20:25

Quina autentica vergonya! Enlloc d´ajudar als aturats nascuts a Catalunya, mira per qui es preocupen aquests!! Sino tenen treball que fan encara per aqui? Facil d´imaginar, oi? Expulsio inmediata!!

#7 luzbell, barcelona, 13/08/2014 - 18:13

asi el Adolf ahora que tiene que vender hasta la casa, los contrata en su empresa de trabajo temporal, se lleva la parte del leon y visca Catalunya que el negocio tiene que funcionar