Publicitat
Gironès · 4 de Setembre de 2009. 09:48h.

PSC i ICV pacten amb el PP a Platja d'Aro

Els tres partits presenten una moció de censura contra l'alcalde de CiU

PSC i ICV pacten amb el PP a Platja d'Aro

Els representants dels tres partits, després de l'acord (foto: Diari de Girona)

El municipi de Castell-Platja d'Aro comptarà a partir del dia 17 amb un nou equip de govern format pels cinc regidors del PSC, el regidor d'ICV i el del PP, després que els tres partits presentessin a l'Ajuntament la moció de censura que els ha d'atorgar el govern dels dos anys restants d'aquest mandat sota l'alcaldia de la socialista Dolors Padilla, segons informa el Diari de Girona.

Els representants dels tres partits van presentar-se a l'Ajuntament de Castell-Platja per registrar la moció de censura, després de comunicar la seva decisió a l'actual alcalde, Joan Giraut (CiU). Platja d'Aro tindrà com a alcaldessa Dolors Padilla (PSC), que va recordar els darrers fets ocorreguts al municipi, després que el regidor del PP abandonés l'equip de govern: "El nou panorama va deixar un govern en minoria que estava tutelat i segrestat per ERC (tot i no estar dins de l'equip representant), fet que va ocasionar a mitjans d'agost la unió d'ICV i PSC amb la voluntat extrema d'arribar a bon port, i que culmina a dia d'avui, després de l'acord amb el PP, en investir una nova alcaldessa".

El regidor del PP, Antonio Cano, ha valorat aquest tripartit com la "millor opció pel municipi perquè dóna estabilitat i suposa un pas pel municipi endavant i dinàmic". Respecte dels últims sis anys de la mà de CiU al govern municipal, Cano només va recordar "la feina i la col·laboració amb el partit amb qui ha treballat", i ho valora com "un bon aprenentatge". Va criticar "el mal que ERC ha fet recentment a Platja d'Aro i a l'equip de govern, un requisit, "el del personalisme", que "no volia sota cap concepte".

El regidor d'ERC, David Puig, en un escrit publicat al bloc personal, culpa de tots els esdeveniments el regidor del PP, que acusa d'haver dut una "màscara". Afirma que el pacte CiU-PP-ERC havia començat "amb bon peu" i que, "tot i acceptant les condicions de Cano, aquest va decidir apostar per la moció de censura", motiu pel qual se sent com un "esquer d'una estratègia ben estudiada". El regidor d'ERC assegura que hi ha hagut "influències d'altres membres polítics".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Araña_09, Platja D'aro, 16/09/2009 - 19:57

en el municipio a estado des de que entro el Señor Jirau, secuestrados solo avía espacio para los pelotas o militantes este señor y la politica de combergencia ciegos por el poder se olvidaron de los ciudadanos,
el alcalde compro su puesto no fue elegido,

#9 Joan, Lloret de Mar, 05/09/2009 - 16:23

Josep de l´ Empordà, No ets capaç de manipular i filar encara mes prim? Desde quan ERC ha pactat amb el PP en algún ajuntament de Cat llevat q sigui un poble molt petit q tingui unes circunstancies molt especials? CiU ho ha fet a molts, Lloret entre ells

#8 Jordi Trencavel, Mollet, 04/09/2009 - 16:56

Sap greu dir-ho pero els centralistes tenen les coses mes clares.

#7 torracullons, Manresa, 04/09/2009 - 14:16

Bé fins ara, governaven CiU i el PP, amb els "acors puntuals" d'ERC que en la pràctica volia dir que era un tripartit CiU - ERC - PP. Llavors no era cap problema?. Quanta hipocresia!!

#6 jajape, Anoia, 04/09/2009 - 13:39

Recordeu qui parlava d'un cordó sanitari i altres volades de coloms. Suposo que ningú dubta que el poder es el poder i les paraules, solament paraules. A les eleccions ja ens tornaran a dir i qui "mai" pactaran.