Publicitat
Barcelonès · 24 de Març de 2011. 20:17h.

Quan tiraven bombes

El Memorial Democràtic recupera la bateria antiaèria del Turó de la Rovira

Quan tiraven bombes

Imatge de la bateria antiaèria del Turó de la Rovira

El director general de Relacions Institucionals, Joan Auladell, i la regidora del Districte d'Horta-Guinardó, Elsa Blasco, han visitat aquest dijous les obres finals de recuperació i rehabilitació del conjunt històric del Turó de la Rovira, que integra les antigues instal·lacions militars republicanes de defensa antiaèria de Barcelona, restes del barraquisme i vestigis d’època ibèrica. L’espai -que gestionarà el Museu d’Història de Barcelona i s’integrarà a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya que impulsa el Memorial Democràtic- s’obrirà al públic el proper diumenge, 27 de març, al matí, en el marc d’una jornada de portes obertes que oferirà visites guiades a càrrec del Muhba i l’actuació musical del grup 14 d’Abril.
 
“El Turó de la Rovira és un espai emblemàtic per poder comprendre la guerra civil i la defensa de la ciutat dels bombardejos franquistes i, des de les seves magnífiques vistes sobre la ciutat, ens empeny a convertir Barcelona en un espai de referència per a la memòria democràtica”, ha declarat Auladell. El director general ha recalcat “el treball en conjunt de la iniciativa veïnal, l’Ajuntament de Barcelona i el Memorial Democràtic des del primer moment” per fer possible la recuperació d’aquest espai de memòria. Auladell ha reiterat que “el Memorial Democràtic vol impulsar el reconeixement de la lluita per la llibertat i la democràcia” i, en aquest sentit, ha destacat que la recuperació del Turó de la Rovira hi ajuda “des d’un espai de memòria que no és eteri, sinó concret i viu en la vida de moltes persones”.
 
A banda de Joan Auladell i Elsa Blasco, la visita i presentació de la recuperació del Turó de la Rovira a la premsa ha comptat amb la presència del director del Museu d’Història de Barcelona (Muhba), Joan Roca i Albert, i del cap de Patrimoni del Memorial Democràtic, Jordi Guixé.
 
Els treballs urbanístics i de recuperació del Turó de la Rovira han anat a càrrec de l’Agència del Carmel, amb la col·laboració del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. El Museu d’Història de Barcelona ha fet la proposta museística de tot l’espai del Turó de la Rovira, que integra les antigues instal·lacions militars republicanes, restes del barraquisme de mitjan segle XX, i vestigis d’època ibèrica. Sota gestió del Muhba, la bateria antiaèria del Turó de la Rovira s’integrarà a la Xarxa d’Espais de Memòria que impulsa el Memorial Democràtic.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 xavier , bcn, 25/03/2011 - 09:06

Quants hi viuen d'aquesta menjadora dita memorial democratic?

#2 emilio, a@a.com, 24/03/2011 - 23:30

lo que da de sí el tema de la guerra civil.....

#1 perico alió, horta, 24/03/2011 - 20:40

visca el memorial democràtic!!!!