Publicitat
Barcelonès · 12 de Novembre de 2009. 13:45h.

Retingut per convocar a manifestar-se contra la corrupció

La Guàrdia Urbana va utilitzar "quatre motoristes i un vehicle", segons el PP

Retingut per convocar a manifestar-se contra la corrupció

Moment dels fets

El President del Grup Popular a l’Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha criticat l’alcalde de la ciutat, Jordi Serra, després que la Guàrdia Urbana dediqués "quatre motoristes i un vehicle de la policia per comprovar els permisos d’una furgoneta amb megafonia que convocava als veïns a una manifestació contra la corrupció".

La manifestació, prevista per a demà a les 7 de la tarda a la Plaça de la Vila, ha estat convocada per la Plataforma Unitària Ciutadana, que agrupa a més de 40 entitats de Badalona, amb el lema “Contra la corrupció i en favor de la democràcia”.

"Els fets van passar ahir a les 16.30 h de la tarda, al carrer Baldomer Solà, quan la furgoneta estava convocant als veïns a participar en la manifestació i dos motoristes de la Guàrdia Urbana van entrar en el carrer en contradirecció per bloquejar-li el pas. Posteriorment s’hi van afegir 2 motoristes més i un cotxe de la Guàrdia Urbana amb dos efectius. La furgoneta va estar retinguda fins que li van aixecar un acta i la van deixar anar", expliquen.

Els regidors del PP Salvador Lerma i Miguel Jurado, que van estar al lloc dels fets, han explicat que "el vehicle va estar retingut durant més d’una hora". "Els organitzadors de la manifestació van explicar als regidors populars que dos dies abans havien sol·licitat oficialment permís per poder utilitzar la megafonia al carrer, i que no havien tingut cap notícia més", assenyalen.

García Albiol ha titllat de “desproporcionada” l’actuació de la Guàrdia Urbana i ha acusat a l’Acalde de  Badalona, Jordi Serra, i al Primer Tinent d’Alcalde, Ferran Falcó, d’intentar “tapar la boca als veïns que critiquen al govern del PSC”. “Que una furgoneta estigui fent una convocatòria amb megafonia de cap manera és tan greu com perquè hi hagin d’anar un cotxe de policia i quatre motoristes, com si es tractés d’una operació antidroga”, ha assegurat.

García Albiol també es va mostrar perplex per la disponibilitat d’efectius de la Guàrdia Urbana que hi va haver en aquest cas. “El que em sembla més xocant és el fet de que a Badalona quan un ciutadà necessita a la Guàrdia Urbana gairebé sempre es troba amb problemes per la manca d’efectius”. “Però sembla ser que quan és l’Alcalde qui els necessita, les coses van diferents i surten Guàrdies de sota de les pedres”, conclou.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Gonzalo López, Badalona, 13/11/2009 - 11:06

Es una pena que nos tengamos que ver así, y encima lo permitimos, estamos un poco artos, basta ya de gandules, chorizos y mangantes de carné de partido, que se dediquen a trabajar como hacemos todas las personas de bien y no nos roben mas.

#3 Noemi r.r.b., BARCELONA, 12/11/2009 - 20:32

Normal. A nadie le gusta que le hundan el negocio. Y ya sabemos que los políticos de este Pais trincan a tope. !Viva España!. (la de Franco, la de ahora da pena y repugnancia).

#2 Kropotkin, Vic, 12/11/2009 - 20:09

Es que es escandaloso. Manifestarse contra la corrupción. Esto es anticatalán... ¿De que vivirian nuestros politicos si no existiese la corrupción patriotico-inmobiliaria? ¿Se puede vivir en Pedralbes ganando 3.000 euros al mes?

#1 Alexia, Manlleu, 12/11/2009 - 15:05

Tothom sap que el P$C és un partit totalitari dedicat a saquejar presupostos pùblics.