Publicitat
Baix Penedès · 9 d'Agost de 2013. 16:53h.

Retiren més de 20 kilos de crancs vermells invasors d'una bassa

També es treuen milers de gambúsies en aquesta actuació a Sant Jaume dels Domenys

Retiren més de 20 kilos de crancs vermells invasors d'una bassa

Una imatge de l'actuació

Membres del Departament d'Agricultura han retirat més de 20 kilos de cangrejos rojos invasores de una balsa de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès). En l'actuació, s'ha aprofitat per treure milers de gambúsies, una espècie també considerada invasora.

Els treballs es van iniciar el passat dia 7 i té com a objectiu l'eradicació de les espècies invasores i la recuperació per als amfibies de la basa de la Font Gran.

En aquest lloc hi havien criat el gripau corredor, el tòtil o el gripauet. Alhora, també s'hi podien trobar exemplars de la serp d'aigua. Però des de fa dos anys no ha criat cap dels cinc amfibis que acostumava a fer-ho per la presència de les espècies invasores.

Els tècnics han buidat la bassa i posteriorment han procedit a retirar els exemplars no autòctons. La bassa es deixarà assecar durant uns dies i posteriorment es retiraran tots els llots.

Així mateix, es crearan refugis per als amfibis, dues rampes de formigó i s'adequarà la canal d'entrada per a la cria del gripau corredor abans de tornar-la a omplir d'aigua.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat