Publicitat
Baix Camp · 25 d'Octubre de 2012. 20:40h.

Reus posa en venda la Fira

L'alcalde Carles Pellicer diu que "són coses que hem de recol·locar perquè no podem pagar"

Reus posa en venda la Fira

La Fira de Reus, en una imatge d'arxiu

L’alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer, ha anunciat avui en una entrevista a Punt 6 Ràdio que el consistori ha posat a la venda l’edifici de la Fira de Reus, situat al Tecnoparc.

Pellicer ha remarcat que la situació financera de l’ajuntament no deixa “cap altre remei” que buscar un comprador per a la Fira, i que ells estarien “encantats” de vendre-la. “Són coses que hem de recol·locar perquè no podem pagar”, ha afegit el batlle.

Amb la venda de l’immoble, el consistori aconseguiria una injecció de capital en un moment molt delicat, a causa del fort endeutament que pateix i que ja arriba als 402 milions d’euros.

L’ajuntament de Reus llogaria l’edifici per fer-ne ús, en un model que la Generalitat ja ha realitzat amb altres edificis. De totes maneres, Pellicer ha deixat la porta oberta a que la propietat de la Fira acabi sent mixta, amb una part pública i l’altra privada.

Amb decisions com aquesta, el govern de CiU i PP vol evitar apujar els impostos de cara als propers anys, per no posar una major càrrega sobre els ciutadans.

La nova Fira de Reus es va construir al Tecnoparc amb els diners provinents d’un crèdit que es pensava retornar amb el lloguer del centre comercial Metrovacesa, que finalment no s’ha pogut acabar de construir. L’ajuntament també està buscant un nou promotor per tirar endavant el projecte. 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Miquel, Barcelona, 26/10/2012 - 12:07

La Fira de Reus va tenir el seu moment de gloria ara fa 10 o 15 anys. Pero l'ex-alcalde Pérez la va destrossar. Aquest home tenia una fixació: Tarragona. La ciutat romana li ha passat davant com a capital comercial (hi ha més comerços i més compres), mentre ell es gastava el que no tenia...

#2 Pere, TGN, 26/10/2012 - 11:01

El cas de Reus no és diferent del de moltes ciutats i pobles catalans que van estirar més el braç que la màniga quan els seus ingressos per la construcció eren grans. Ara, ho estan pagant.

#1 Joan, Barcelona, 25/10/2012 - 22:48

Al final està sortint tota la veritat a Reus. Sopars de duro aquest poble. Tothom comencem a veure que Reus no és el que ens volien fer creure.