Publicitat
Baix Camp · 8 d'Abril de 2013. 18:59h.

Reus tapa els pits d'una escultura

Durant la commemoració del Dia del Poble Gitano, a petició d'aquest col·lectiu

Reus tapa els pits d'una escultura

Imatge de l'escultura tapada, a l'esquerra, durant l'acte

La ciutat de Reus ha celebrat avui l’acte central del Dia Internacional del Poble Gitano a les comarques tarragonines. Una celebració no exempta de sorpreses, ja que el consistori ha hagut de tapar les tres estàtues de dones nues que hi ha a la plaça de les Basses, a petició de l’Associació de la Taula del poble gitano.

Les estàtues que decoren la plaça són obra d’Artur Aldomà, i mostren tres dones carregant cistells per anar a rentar la roba, dues d’elles completament nues i la tercera amb només una faldilla. En aquesta plaça és on s’havia de fer l’ofrena floral a càrrec del president de l’associació, Ramon Marí, aprofitant una petita bassa d’aigua que hi ha.

Segons han apuntat des de la regidoria de Via Pública de l’ajuntament al digital ReusDiari.cat, el col·lectiu gitano havia demanat tapar les estàtues per a poder fer l’ofrena floral, una petició a la qual l’ajuntament ha accedit. Així, aquest matí diversos operaris de l’ajuntament de Reus s’han afanyat a cobrir els cossos de les estàtues amb diverses plantes, de manera que ni els pits ni els culs de les dones quedessin a la vista.

L’ofrena s’ha pogut fer amb tota normalitat. Però la decisió ja ha comportat la primeres crítiques. Des del col·lectiu Arran Reus han lamentat que l’ajuntament “hagi censurat un dels homenatges permanents que la ciutat de Reus ha fet a la figura de la dona”, alhora que han acusat el govern de CiU i PP de liderar “una nova ofensiva patriarcal contra el dret al propi cos”.

Imatge de les escultures sense tapar

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Protágoras, BCN, 09/04/2013 - 16:57

Dado que los gitanos son un pueblo y a cada pueblo le corresponde tener su propio estado, tal como afirman los nacionalistas, habrá que ir buscando un territorio para que puedan fundar su nación. Sugiero la zona de Israel, alli ya hay dos pueblos que se disputan el mismo territorio. ¡por otro mas¡

#7 artur, mas-turbador, 09/04/2013 - 00:20

bajada de pantalones....

#6 Albert, Terrassa, 09/04/2013 - 00:02

I Arran enlloc de queixar-se dels gitanos és monta pel.licules de la dreta de ciu i el patriarcat. Pq tanta hipocresia i no dir que els gitanos respecten les lleis que els interessen, i que no respecten les dones de la mateixa forma que nosaltres? Els gitanos són racistes amb nosaltres, k alrevés.

#5 Pere, Oliva, 08/04/2013 - 23:27

Si el col·lectiu gitano entrara en política i el seu programa fos la seua cultura i els seus costums, seria il·legalitzat al sant demà. Pero mentre no ho fassen els partits polítics aniràn a la capta dels seus vots; él mateix dic dels atrassats islamistes.

#4 Impertinencia, Bcn, 08/04/2013 - 23:01

Hasta las narices de que siempre se nos tenga que imponer estas cosas, que las cruces no por los musulmanes, que si aquello otro por los gitanos, que si lo otro por estos otros.... ellos son los de fuera, y son ellos quienes tienen que catar nuestras costumbres leyes y costumbres europeas.

#4.1 Gerard, Barna, 09/04/2013 - 07:24

Qui ho diu que els gitanos són de fora? Pots assegurar que la teva família porta vivint a Cat més segles que els que hi duen algunes famílies gitanes? Em sembla una polèmica absurda per tots els costats.