Barcelonès · 8 de Setembre de 2009. 12:26h.

Roca desmenteix Hereu

L'advocat diu que és "fals" que no es pugui acabar amb la prostitució al carrer

Roca desmenteix Hereu

Miquel Roca, amb Joan Saura, en una imatge d'arxiu

L'advocat Miquel Roca ha desmentit Hereu i diu que "no és veritat que no es pugui acabar amb la prostitució al carrer. No és veritat que només ens cal aprendre a conviure amb l'incivisme. No és veritat que la degradació de la ciutat sigui inevitable. Però, sobretot, hauria d'estar prohibit que les autoritats responsables llancin aquest missatge d'impotència. Declarar que no és possible fer res és com convidar, estimular i promocionar l'incivisme; amb aquest missatge, l'incívic es creix, es descara. Entén que tot és possible".

En un article a La Vanguardia, diu que "es pot i s'ha de lluitar contra totes aquestes manifestacions de degradació de la convivència urbana. Altres ciutats ho han fet i amb èxit. No pot ser que un top manta burli les ordenances. I és inadmissible que aquest top manta sigui motiu d'una discussió competencial entre policia local, mossos, fiscals, jutges, legisladors, etcètera. No té sentit i només aconsegueix irritar al ciutadà que aspira a gaudir de la seva ciutat en pau i en llibertat".

L'advocat considera que "per a arribar fins a aquesta situació s'han fet moltes ximpleries pel camí. Amb excuses diverses s'ha tolerat l'incivisme, ¡de vegades presentat com una expressió de llibertat! Ara ja hem comprovat que aquesta llibertat consisteix a negar la dels altres i a posar el patrimoni col·lectiu de la ciutat al servei d'uns quants bandits. Ara no és moment d'examinar el perquè de la situació actual ni responsabilitzar a ningú dels errors del passat. No hi ha temps que perdre; la situació se'ns pot escapar de les mans i convertir Barcelona i altres ciutats en espais sense llei. Només faltaria afegir als costs de la crisi una degradació urbana que col·loqués la nostra ciutat al marge de l'interès del món. Una ciutat insegura i incívica no és la millor carta de presentació".

Finalment diu que "¡Prou de missatges justificatius de la situació! I prou de convertir-la en excusa per a traslladar a qui sigui la responsabilitat del problema. Es pot lluitar contra l'incivisme i se'l pot guanyar. Hi ha lleis i ordenances que ho fan possible; potser puguin millorar-se, però no és necessari esperar a la seva reforma per a actuar. L'aplicació i el respecte de la norma no és un joc; i, ara, de vegades ho sembla. Es pot actuar. No és veritat que no es pugui fer gens. És exactament fals".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 08/09/2009 - 12:59

..inua..)..i declaració d'ingressos,que cutizcin tambe amb l'I.R.P.F.,com tot humá,i si m'apuran amb factura per el client...No es pot permetre ingressos sense control.Si ya reinsercions socials millor..,pro no crec que vulguin anar a fregar escales..

#1 joan, manresa, 08/09/2009 - 12:55

Obrim la paradeta desde El Casal.(Amb un somriure desde dalt dels Sr.Pompeu i Fabra)..Per una vegada estem totalment d\'acord Dr.Roca.Amb tot lo dit i un retorn a totes las dones sens epapers i regulació de burdells.Asunto resolt.Que tinguin S.S...(con