Publicitat
Barcelonès · 20 d'Octubre de 2010. 17:09h.

Sant Andreu es mobilitza per un centre geriàtric

Un miler de persones a la manifestació per una clínica residencial

Sant Andreu es mobilitza per un centre geriàtric

Una imatge de la protesta

Prop d'un miler de persones s'han manifestat al barri de Sant Andreu de Barcelona contra el tancament del centre geriàtric Coroleu. L'acte reivindicatiu ha tingut el suport dels treballadors i dels familiars dels residents, així com de la plataforma Salvem la Coroleu, la qual ha recollit 5.000 signatures contra el seu tancament.

L'empresa gestora de la residència, Clínica Residencial Geriàtrica, SL, veu "molt difícil" la seva continuïtat sense el concert amb el CataSalut perquè pot generar unes pèrdues d'"1,8 milions d'euros".

Tot va començar a finals del passat mes de juliol arran d’unes irregularitats menors detectades pel CatSalut i esmenades "immediatament" per la mateixa direcció del Centre, segons ha indicat la plataforma en un comunicat. "Ha estat degut a un error informàtic que registra altes i baixes dels usuaris", ha afegit.

L’empresa gestora de la Coroleu, un cop va tenir coneixement de l’error, va retornar l’"import en 24 hores. Malgrat tot, l’administració catalana ha decidit cancel·lar el concert de la clínica amb el CatSalut pel proper 31 de desembre. L’expedient sancionador que havia obert l’administració catalana ha estat suspès però s’ha derivat a la jurisdicció competent perquè es pronunciï sobre l’existència o no de responsabilitat", ha manifestat.

Treballadors, usuaris i voluntaris de la Coroleu es concentren cada dijous a les 12 del migdia a les portes del centre des del mes de setembre per donar a conèixer les seves reivindicacions. Tenen pensat organitzar més actes reivindicatius en els propers dies.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 zepol, SANT ANDREU, 22/10/2010 - 10:52

No sé quina informació tindrà (Per la Pau) però el que tothom sap és que van ser errors informàtics i que tots fan esforços per donar l'atenció que donen als malalts. (Per la Pau) No estaràs darrera d'algú de l'administració?
Fa una mica de tuf teva opinió .... no?

#4 Gemma, barcelona, 21/10/2010 - 20:03

no se de donde sacas que se les atiende mal, solo tienes que ver el gran apoyo que la clinica tiene de familiares , del barrio y de los mismos pacientes saliendo a la calle . Con mas de 5.000 firmas conseguidas creo que deberias informarte un poco mas antes de hablar de lo que desconoces .

#3 Per[la|pau]*, BCN, 21/10/2010 - 10:16

El típic error informàtic... Senyors! Estem parlant de doble comptabilitat. Per que només es dóna veu al inculpats i se'ls presenten com a víctimes? Qui tuf tot plegat!

#2 Zepol, Barcelona, 21/10/2010 - 09:17

Ha de ser una excepció ja que tot Sant Andreu està encantat amb el tracte i afecte als nostres avis per part del personal de la Coroleu.

#1 Catul, Barcelona, 20/10/2010 - 20:20

Doncs diuen que no atenen gaire els avis i els tracten bastant malament...