Publicitat
Baix Llobregat · 18 d'Abril de 2012. 15:02h.

Sant Boi destina 10.000 euros per construir una ràdio a Nicaragua

El consistirori subvenciona projectes al municipi nicaragüenc de San Miguelito

Sant Boi destina 10.000 euros per construir una ràdio a Nicaragua

Un ple a l'ajuntament de Sant Boi

L'ajuntament de Sant Boi de Llobregat -governat per PSC i ICV- ha aprovat una ajuda de 10.000 euros per al municipi nicaragüenc de San Miguelito -amb el qual està agermanat i compta amb l'Associació d'Amistat San Miguelito a Sant Boi- per a la construcció d'una ràdio local, un projecte que té una dotació pressupostària de 70.000 euros.

Aquesta ajuda, segons es detalla en el seu expedient, es durà a terme en el marc de l'agermanament de "San Miguelito en el ple del 26 de maig del 2008 es va aprovar per unanimitat el Pla d'acció per a un desenvolupament local, solidari i sostenible de San Miguelito". Anteriorment, el consistori ja havia participat en un altre projecte en aquest municipi per "disminuir els volums d'escombraries i millorar les condicions higièniques i ambientals de la població".

En aquest sentit, el Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a Sant Boi ha denunciat que l'associació en qüestió "té vincles polítics i familiars amb els regidors d'ICV-EUA" i és que es dóna la circumstància que la presidenta de l'Associació d'Amistat San Miguelito a Sant Boi, Ligia Torres, és la mare del tinent d'alcalde d'ICV, Josep Puigdengolas Torres.

El regidor de la formació ultradretana, David Parada, ha manifestat que la formació "no està d'acord amb la partida pressupostària de Cooperació, Solidaritat i Pau (398.666 euros) que suposa l'1% del pressupost municipal i contrasta amb la destinada la destinada a menjadors socials per a la gent gran que és de 42.000 euros o el foment de l'ocupació que és de 213.472 euros”.

Finalment, afirma que "no entén que un ajuntament hagi de fer funcions de ministeri d'exteriors o es dediqui a subvencionar projectes a l'estranger quan Sant Boi és la ciutat amb més aturats del Baix Llobregat, que arriba actualment a la xifra de 8.425".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Jaume, Sant Boi, 21/04/2012 - 01:00

Foteu bastanta pena els que comenteu la notícia... quanta ignorància!
1. Presidir una associació solidària no vol dir guanyar-hi res. Al contrari, solen ser associacions que es munten amb molt d'esforç i sacrifici personal. Clar, corruptes hi ha a tot arreu però no es pot fer pagar a justos x pecado

#11.1 Erik, Sant Boi, 21/04/2012 - 23:37

La asociación en cuestión tiene vínculos políticos y familiares con los concejales de ICV-EUiA y es que se da la circunstancia de que la presidenta de la Asociación de Amistad San Miguelito en Sant Boi, Ligia Torres, es la madre del Teniente Alcalde de ICV, Josep Puigdengolas "BLANCO Y EN BOTELLA"

#10 FUNCIONARI CALENT, Pals, 19/04/2012 - 20:13

En el Departament de Salut passa el mateix, fins i tot la exsecretària del Director de Serveis, interina suspesa en totes les oposicions de la Generalitat i recol.locada com a secretària del Cap de personal, és a la vegada tresorera d´una fundació antiestres que es nodreix de fons públics. Olé!!!!!

#9 futur, bcn, 19/04/2012 - 14:42

Està ben clar que el partit polític que s'ha de votar, és la PxC, únic partit que raona normal i té el cap sobre les espatlles.

#8 el malal, badalona, 18/04/2012 - 20:31

Ara entenc perquè a aquesta població tenen un sanatori MENTAL,fan camps de beisbol malament no tenen diners per els de casa però per les caques "sudaques" sobre pasta

#7 Erik, Sant Boi, 18/04/2012 - 19:39

La verdad que ya es hora que alguien vaya destapando los canchullos que se llevan haciendo desde hace años en Sant Boi, PSC , ICV han hecho de esta poblacion su cortijo particular. Con mis impuestos no quiero
pagar antenas de radio a los amiguitos de...
Para cuando destapar el pastel de CORESSA???