Publicitat
Barcelonès · 14 de Desembre de 2012. 17:59h.

Sentència ferma en les irregularitats d'uns funcionaris municipals

El Suprem desestima els recursos de l'inspector del districte, Eduardo Cabestany, i de l'arquitecte, Joaquín Quílez

La sala del Penal del Tribunal Suprem ha desestimat els recursos de cassació presentats pel funcionari municipal, Eduardo Cabestany, inspector del districte de l'Eixample, i l'arquitecte, Joaquín Quílez, en relació a la trama de corrupció en la concessió irregular de llicències a locals d'oci.

En la seva resolució, l'alta instància judicial ha desestimat les al·legacions "en causa seguida pels delictes de negociacions prohibides als funcionaris públics, i tràfic d'influències". A més, ha condemnat a Cabestany i Quílez "al pagament de les costes ocasionades pel seu respectiu recurs".

Cabestany va ser condemnat, per l'Audiència Provincial, a sis anys d'inhabilitació especial per a ocupació i càrrec públic i a una multa de gairebé 9.000 euros per un delicte de negociacions prohibides als funcionaris.

Per la seva banda, Quílez, imputat per la concessió de llicències municipals a apartaments turístics a Ciutat Vella, va ser condemnat a 2 anys i 6 mesos d'inhabilitació per a càrrec públic i a la mateixa multa que el funcionari municipal.

La trama corrupta, que va dur a judici a vuit persones, concedia permisos municipals a locals d'oci de l'Eixample. L'Audiència de Barcelona, tot i la sentència condemnatòria, va absoldre els acusats dels delictes de falsedat en document oficial, de tràfic d'influències i d'obstrucció a la justícia, per la qual cosa no va prendre en consideració la petició del fiscal de gairebé sis anys de presó per a Cabestany. 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Eduardo González Palomar, Manlleu, 14/12/2012 - 20:18

¡Los casos de corrupción en las instituciones públicas de Cataluña se suceden como alma que lleva al diablo!

#2 Funcionari, Barcelona, 14/12/2012 - 20:17

Com a funcionari, la corrupció dels polítics em fa fàstic però encara més la dels funcionaris. Si posessin més funcionaris a la presó s'acabaria la corrupció ja que els polítics necessiten de la complicitat dels funcionaris per tramitar els expedients.

#1 Gurguri, barcelona, 14/12/2012 - 19:37

Otro delito que en Barcelona ha abundado mucho y que propició la retirada de la concejal de Ciutat vella. Como siempre ganan los malos y asi seguirá. A esta gente seguramente los INDULTARA el gobierno de Rajoy como hizo con los condenados por el caso TREBALL de UNIO DEMOCRÁTICA socio de Más.