Publicitat
Baix Ebre · 7 d'Octubre de 2015. 16:38h.

Simulacre d’incendi i vessament de gasoil al Port de l’Ampolla

Ports de la Generalitat i Protecció Civil han simulat l’incendi d’una embarcació pesquera

Simulacre d’incendi i vessament de gasoil al Port de l’Ampolla

Imatge del simulacre al Port de l'Ampolla.

Ports de la Generalitat i Protecció Civil, amb la col·laboració de la Confraria de pescadors de l’Ampolla i el Club Nàutic de l’Ampolla, han realitzat un simulacre d’incendi d’una embarcació a la dàrsena pesquera. Com a conseqüència de les flames, s’ha produït un vessament de carburant en aigües interiors del port.
 
L’objectiu principal del simulacre era posar en pràctica el sistema d’avisos dels plans d’emergència del port, amb el desplegament de la part operativa, amb les accions del seu personal, i comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències participants.
 
Quan el patró de l’embarcació pesquera ha detectat el foc, ha donat l’avís a la Confraria de pescadors. Aleshores, la Confraria i Ports de la Generalitat  han iniciat el protocol d’avisos establert al Pla d’Autoprotecció (PAU): al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), a la Policia Local i al guardamolls del port.
 
La Confraria de pescadors s’han encarregat d’evacuar les persones que suposadament hi havia en el moll pesquer i, amb col·laboració del Club Nàutic l’Ampolla i el guardamolls, han començat a desamarrar les embarcacions veïnes mentre arribaven la resta de cossos actuants. Mentrestant, Protecció Civil de la Generalitat ha realitzat els avisos corresponents als grups d’intervenció.
 
Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han activat dues dotacions terrestres per treballar en l’extinció de l’incendi del pesquer. Han fet l’abalisament de les diferents zones de l’àrea general d’operacions, així com d’aïllament i retirada de les embarcacions veïnes per posar-les en zona segura.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat