Publicitat
Tarragonès · 6 de Juny de 2014. 11:21h.

Situació límit a Salou

CiU i PPC governen plegats malgrat haver donat per trencat el pacte de govern el passat mes d'abil

Situació límit a Salou

Pere Granados i Mario García

El govern municipal de Salou (Tarragonès) es troba en situació límit des de fa més d'un mes, a causa del total enfrontament entre els dos principals socis de govern, CiU i el PP. Al ple municipal de finals d'abril, l’alcalde de la ciutat, el convergent Pere Granados, va donar per trencat el pacte de govern, escenificant per primera vegada de manera pública el distanciament. Un mes després, però, tot segueix igual.

Tot i les acusacions mútues que Granados i el líder del PP, Mario García, es van llençar al ple, cap dels dos partits ha mogut peça, i segueixen actuant com si res hagués passat. Des d'aleshores s'han celebrat juntes de govern i reunions, en les quals s'han mantingut les aparences. Tampoc s’han fet noves declaracions als mitjans. Ni CiU té intenció d’expulsar als tres regidors del PP ni aquests volen deixar el govern, de moment.

I això que el ple va deixar una tensa disputa entre els dos socis de govern, a causa de la polèmica provocada pel traspàs d’una guingueta de platja al cunyat d’una regidora de l’ajuntament. Tot i que inicialment tot el govern havia aprovat aquest traspàs en una junta de govern, posteriorment Mario García va afirmar que estava en contra de la resolució, encara que hi havia votat a favor.

Des de CiU van carregar contra García titllant-lo de “mentider” i van convidar al PP a abandonar el govern, cosa que aquests es neguen a fer. Aquesta situació d’incertesa es podria allargar fins a finals de juny. El pacte entre els dos partits especifica que el PP ha d’agafar l’alcaldia l’últim any de govern i el relleu s’hauria de produir el 25 de juny.

En la situació actual, no sembla que aquest relleu s’hagi de produir, i fins i tot hi ha dubtes que l’alcalde posi a l’ordre del dia el punt del traspàs de poders. Si això és així, el PP podria impulsar una moció de censura, tot i que difícilment aconseguiria els vots necessaris. Fa unes setmanes va deixar el partit una de les seves regidores, Maria de los Reyes Pino, que ara és regidora no adscrita, per discrepàncies amb García.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pere, TGN, 09/06/2014 - 10:59

Sembla mentida la paperinada d'aquests dos fent veure que no es traguen per no espantar les seves bases... i després no hi ha qui els aparti de les cadires.

#1 pep, manresa, 06/06/2014 - 11:46

Després diuen que el PPciu no existeix... començant pels negoCiUs dels xiringuitos de les platges de Salou, pasant per les expropiaCiUns dels terrenys de PortAventura i BcnWorld, i acabant (de moment) amb els 6 milions de parats de la Reforma Laboral.