Publicitat
Barcelonès · 17 de Maig de 2011. 17:56h.

Solidaritat acusa Portabella de cobrar de tretze càrrecs

La formació revela que "cobra 200.000 l’any sense incloure dietes ni complements"

Solidaritat acusa Portabella de cobrar de tretze càrrecs

Portabella, en un acte de campanya

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha denunciat "l'opacitat amb la que actuen els candidats a l’alcaldia de Barcelona , Jordi Hereu, Xavier Trias i Jordi Portabella, evitant fer públic el seu patrimoni, cosa que sí han fet la resta de caps de llista que es presenten a les eleccions municipals d’enguany".

SI considera que "la poca transparència que aquesta reserva suposa porta implícita un interès ocult, com és el d’amagar l’enriquiment i l’acumulació de càrrecs d’alguns candidats".

"Exemple d’això seria el candidat republicà, Jordi Portabella que acumula actualment 13 càrrecs entre públics i privats, a nom seu i que podria estar cobrant una xifra aproximada de 200.000 l’any sense incloure dietes ni complements", expliquen en un comunicat.

SI vol denunciar "la incongruència que això suposa amb la regeneració democràtica que el partit de Portabella, Esquerra Republicana de Catalunya, pregona. L’acumulació de càrrecs, evidentment no és un fet il·legal,  però si amoral en qualsevol moment, però més ara en temps de crisi".

Per aquest motiu, la formació "exigeix a tots els candidats que siguin sincers i clars de cara a la ciutadania i prediquin amb l’exemple, fent públics els seus béns personals així com la relació de càrrecs que ostenten i el que cobren per cadascun d'ells".

És per això que proposarà "un estudi per adequar els sous dels regidors a la situació real i demanarà prohibir les dietes per assistència a reunions i adequar la normativa d'acumulació de càrrecs per fer-la més restrictiva i evitar casos com el que es denuncia".

Per la seva banda, fonts d'ERC han explicat a e-notícies que les afirmacions de Solidaritat sobre els càrrecs que ostenta Portabella es basen "en una mentida" ja que "ells parlen de càrrecs i no són càrrecs, són llocs "de representativitat en entitats de caire municipal i supramunicipal, d'obligat compliment per a tots els grups". A més, segons han afirmat, aquests llocs de representativitat no estan remunerats.

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#69 Yo tambien quiero, Bcn, 19/05/2011 - 18:47

Por si alguno dudaba de que nuestros fantasticos politicos independentistas no estan ahí por lo que están. Seguir votando con el cor para que se llenen las butxacas

#68 Concatenado, Vic, 18/05/2011 - 21:10

Esto nombra el oasis catalán hasta hace poco?

#66 Clara, BCN, 18/05/2011 - 18:18

Si no fan públic el sou, no els penso escoltar més.

#65 Xec en blanc, Barcelona, 18/05/2011 - 16:44

No volen dir el que cobren de la política, no volen dir amb qui pactaran i et demanin que els votis.Quina campanya és aquesta?

#64 Mercè, Barcelona, 18/05/2011 - 14:51

I aquests d'Esquerra demanen transparència? Quines galtes que té en Portabella!!!!!!!!1