Publicitat
Barcelonès · 27 de Febrer de 2011. 13:09h.

Solidaritat contra Portabella a Barcelona

Laporta no té previst ser el candidat de la formació, que sortirà d'unes primàries

Solidaritat contra Portabella a Barcelona

Laporta, Bertran i López Tena, en una imatge d'arxiu

Solidaritat ha celebrat aquest diumenge l’Assemblea Regional de Barcelona i l’Hospitalet on, entre d’altres punts de l’ordre del dia, els adherits/des han decidit, en votació, que SI es presenti a les eleccions municipals de la ciutat de Barcelona. A partir d’aquí s’obre un període perquè tots els adherits i adherides presentin candidatura per ser presents a la llista electoral els membres de la qual seran escollits per eleccions primàries el cap de setmana del 12-13 de març. Laporta, en principi, no té previst optar a l'alcaldia de Barcelona. A més, d'acord amb els estatuts de la formació, si algun dels quatre diputats es volgués presentar hauria de deixar el seu escó.

En total, han votat 142 adherits i adherides, amb 110 vots a favor (77,5%); 27 en contra (19%) i 5 en blanc (3,5%). El líder de la formació, Joan Laporta, no ha assistit a l'Assemblea i, per tant, no ha exercit el seu dret a vot. El Secretari General de SI, Uriel Bertran, ha valorat positivament el missatge llançat pels adherits de la capital catalana: "SI està preparada per treballar per una Barcelona que ha de ser capital d’un estat, amb serveis de gran capital europea i no d’una capital de província, com fins ara".

Bertran ha explicat que en les eleccions primàries tots els adherits i adherides podran presentar-se per ser cap de llista o bé per formar part de la llista electoral, "de tal manera que tots els representants de SI d’aquesta llista, no només qui l’encapçali, seran escollits democràticament per tots els adherits". "Iniciem el camí per a presentar-nos i també per buscar tots els acords possibles per presentar la llista més forta possible a Barcelona", a la vegada que ha recordat que segueix vigent la proposta de SI de formar part d’una candidatura unitària independentista amb altres formacions polítiques encapçalada per una persona independent i de consens.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 JoNo, Bcn, 28/02/2011 - 11:10

Tothom sabia q SI no tenia cap intenció de pactar amb ningú des de la dia seva fundació en temes clau com el congrés, generalitat i bcn. Les negociacions son pura comedia. L'independentisme esta més dividit q mai per coses com aquestes. L'Estat i l'unionisme català respiren tranquils. No votare

#33 Núria, bcn(cat), 28/02/2011 - 10:58

Transparencia i democràcia, llistes obertes.
Candidatures veritablement independentistes!. Això és SI, si algú no li agrada això, que es demani perquè.
Jo vaig votar un programa, no un partit presidencialista, el programa s'esta acomplint fil per randa, algun altre partit pot dir el mateix?

#32 JoanMarti, Abrera, 28/02/2011 - 10:14

Solidaritat?? Qui son aquets??

#31 Barbara, Tetuan, 28/02/2011 - 09:18

110 que fan un altre favor a Conveniencia i Unio!!! , el summum del indepensentisme. Uriel i Cia tu TRIAS

#30 Marta, Barcelona, 28/02/2011 - 08:35

Una assemblea que no arriba ni a 150 adherits que voten un tema tan important? QUIN FIASCO!!!!