Publicitat

Trias aconsegueix aprovar més de 100 milions en inversions gràcies al PPC

Sort de l'Alberto

Fernández Díaz i Trias, en una foto d'arxiu

El grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat el desbloqueig de 103 milions d'euros en inversions per a Barcelona, arran de l'acord amb què ha arribat amb CiU. El govern de Xavier Trias necessita del suport dels populars o del PSC per no caure de la inactivitat, ja que el seu executiu es troba en minoria i amb els pressupostos tècnicament prorrogats.

Així, segons el president del PPC al consistori barceloní, Alberto Fernández Díaz, "amb aquest acord aconseguim que tirin endavant mesures que injectaran liquiditat a pimes i autònoms, enfortiran el comerç de proximitat, milloraran la qualitat de vida dels barris i crearan llocs de treball”. També que és factible arribar a un segon acord per un import addicional de poc més de 93 milions d’euros.

Aquest suport al govern de Trias no significa cap pacte de governabilitat perquè el mateix Fernández Díaz ha descartat un acord pressupostari. "Els acords amb el govern municipal seran puntuals i per Barcelona, per la qual cosa descarto una vegada més qualsevol acord pressupostari amb Trias", ha deixat clar.

"Els acords, si s'assoleixen, seran per fomentar més polítiques socials i d'atenció a les persones, i inversions municipals per millorar la qualitat dels barris", ha remarcat el dirigent del PPC.

De fet, el passat mes de desembre Alberto Fernández va assegurar que el seu grup votaria en contra del pressupost municipal del 2013 després que CiU i el PSC arribessin un acord per al Pla d'Actuació Municipal (PAM) fins al 2015.

Però el cap dels socialistes catalans a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, anunciava a finals d'any que trencava les negociacions amb l'equip de govern per pactar els pressupostos, la qual cosa els abocava a la seva pròrroga.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Conchita, Barcelona, 06/03/2013 - 12:00

Me parece lúcido y correcto el pacto propuesto y aceptado por Trias, pero sobretodo el acercamiento de Alberto Fernandez Díaz para y por su ciudad, esa ciudad que le quiere y le necesita como alcalde.
Una persona que lleva luchando desde hace más de 30 años para sus ciudadanos y sus necesidades.

#7 Manolo, Barcelona, 05/03/2013 - 17:55

LA DERECHONA ES LA DERECHONA.

En la anterior legislatura (que sólo duró dos años porque el Gran Timonel vio Itaca), el PP y CIU formaron un tandeen de intereses que ya se acabó

Ahora el Ayuntamiento de este patético alcalde no tiene más remedio que legislar con el PP.

De pena

Viva CorruPP-CIU

#6 jajaja, Mataro, 05/03/2013 - 09:27

PP CIU, NO M'HO PUC CREURE¡¡ NO POT SER¡¡ PERÒ NO S'HAVIEN DECLARAT LA GUERRA¡¡¡ EL GERMÀ D'AQUEST NO HAVIA ENCARREGAT INFORMES DELS PUJOL?

#5 JOAN, BARCELONA, 04/03/2013 - 21:20

Algun dia es fara justicia a aquest gran polític que ha estat i es l´Alberto Fernández Diaz. No hi ha cap regidor a l´Ajuntament de BCN que porti mes temps a l´oposició, treballant com el que més i aguantant critiques i nul reconeixement de la ciutadania. Ánims Alberto! Ens calen polítics com tú!

#5.1 Roger, L'H, 04/03/2013 - 22:03

Jajajajaja visca la regeneracio politica.

#4 Jordi, Martorell, 04/03/2013 - 19:33

A totes les guerres i en moltes batalles, s'han fet pactes amb l'enemic, des de temps inmemorials, per tal de desbloquejar posicións enquistades, per assistir ferits, per dates Nadalenques, ... Res d'estrany en q CiU i PP pactin puntualment.

#4.1 spanish, Madrid, 05/03/2013 - 03:55

puntualment ? jajajjajajajjajajaj els nois d´UNio...Sonia Recasesn, Blasi, Aradanuy que manen mes.....la resta d epartits esl hi havia ofert pactar els pressupostos i Trias no va voler, pepevergencia jajajjajajajajajajajajajajajaj ajaajaaaja