Publicitat

El Govern intenta salvar amb diner públic una empresa clau de la comarca

SOS pel Ripollès

L'empresa Comforsa

El Govern ha aprovat en la seva darrera reunió destinar sis milions d’euros a l’ampliació de capital de Comforsa, a través de l’empresa pública Avançsa, Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, per al redimensionament d’aquesta companyia del sector de l’automoció, derivat de l’ERO que va presentar el maig passat per a 219 empleats.

Comforsa és una empres clau del Ripollès, una comarca que ha patit un seriós procés de desindustrialització i de tancament d'empreses durant els darreres anys. L’ERO inclou una sèrie de mesures pactades entre la direcció i els representants dels treballadors, basades en el rejoveniment de la plantilla i la transmissió de l’experiència dels empleats amb antiguitat.

En paral·lel, la direcció general de Comforsa està preparant un Pla estratègic per tal de garantir el futur industrial de la companyia, atès el moment que travessa el sector d’automoció. Les necessitats que plantegi aquest Pla estratègic dimensionaran un possible nou desemborsament per un import màxim de 5 milions d’euros.

Comforsa, que està participada en la pràctica totalitat del seu capital per l’empresa pública de la Generalitat, AVANÇSA, està especialitzada en la transformació d’acer per a forja i mecanització destinada al sector automotor. Té actualment 200 treballadors entre els seus centres de treball situats a Campdevànol (2), Ripoll i Barcelona.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gelabert de Cruïlles, Calonge, 30/07/2009 - 18:05

El desastre que per la economia de Catalunya és el tripartit comença a agafar proporcions catedralícies.