Publicitat
Tarragonès · 2 de Desembre de 2012. 15:11h.

Tarragona amenaça amb treure els diners dels bancs que desnonin

La mesura vol evitar que es produeixin més desnonaments per no pagar la hipoteca

Tarragona amenaça amb treure els diners dels bancs que desnonin

Imatge de ciutadans intentant evitar un desnonament

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que retirarà els diners que tingui en entitats bancàries que realitzin algun desnonament a la ciutat. La mesura de pressió l’ha anunciat al Diari de Tarragona el regidor de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, i ha entrat en vigor des del dia 1 de desembre. Així, la ciutat és la primera de les quatre capitals catalanes que adopta una decisió d’aquest tipus.

Tot i que aquest és un acte simbòlic, des de l’Ajuntament creuen que pot ajudar a evitar que segueixi creixent el nombre de desnonats per no poder pagar la hipoteca, ja que cancel·lar un compte d’un ajuntament pot suposar que un banc es quedi sense prop de quatre milions d’euros. Durant l’últim any, 3.000 famílies de la província han rebut avisos de desnonament.

Aquesta mesura forma part d’un full de ruta de vuit punts que s’ha marcat el consistori entre els quals també hi ha posar en marxa una comissió mixta entre entitats financeres, l'Ajuntament i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per crear un banc d’habitatges de lloguer a baix preu pels desnonats. També es vol aprovar una moció per declarar oficialment Tarragona com una ciutat ‘contra els desnonaments de ciutadans en situació de crisi’.

Precisament, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca està duent a terme una campanya per aconseguir que tots els plens municipals de les diferents poblacions aprovin una moció en aquest sentit. Luís Martín, portaveu de la PAH al Baix Penedès, creu que els alcaldes haurien de lluitar activament contra aquest problema. Per la PAH, una bona manera seria pressionar de la manera com ho ha fet Tarragona, amb la retirada dels diners que tenen als bancs.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Unex, Tgn, 03/12/2012 - 10:01

Si tenen diners i no paguen els múltiples deutes que tenen amb proveïdors i entitats de la ciutat són uns barruts i si no els tenen, el titular és simplement això, un titular buit de continguts.

#1 eloi, VILA DE GRÀCIA, 02/12/2012 - 15:33

I els crèdits també els pagaran, per poder deixar de traballar a l'entitat...?
DEMAGOGS...!!!