Publicitat
Tarragonès · 9 de Juliol de 2009. 09:27h.

La JSC demana al PPC que voti contra la medalla d'or a Franco

"Confiem en que hagin tingut temps per reflexionar i no es tornin a abstenir"

La JSC demana al PPC que voti contra la medalla d'or a Franco

La JSC insta el PP a votar contra Fanco

El ple de l’Ajuntament de Tarragona votarà demà la retirada de la medalla d’or de la ciutat al dictador Francisco Franco. D’aquesta manera es culminarà un procés que es va iniciar amb una moció presentada, aquest mes de gener, conjuntament per la Joventut Socialista de Catalunya i les Joventuts d’Esquerra Republicana.
 
Pel secretari d’organització de la JSC del Camp de Tarragona, Alejandro Caballero, “demà el ple farà justícia a les generacions de tarragonins que van haver de patir els bombardejos de la guerra, la repressió de la postguerra i la falta de llibertats d’aquests quasi 40 anys de negre nit per la democràcia que representa el franquisme. La votació que demà revocarà aquesta distinció al dictador és també un homenatge a tots aquests tarragonins que van lluitar contra la dictadura.”
 
Així mateix, Alejandro Caballero considera “inexcusable que tots els regidors de l’Ajuntament, també els del PP, votin a favor de la retirada d’aquesta medalla d’or. Des d’un mínim sentit de la convicció democràtica seria totalment incomprensible que cap regidor votés cap altre cosa que no sigui un sí rotund a la retirada d’aquesta distinció. Confiem en que els regidors del Partit Popular hagin tingut temps per reflexionar i no es tornin a abstenir en un tema d’estricte higiene democràtica com aquest.”
 
Cal recordar que el consistori franquista va lliurar al dictador la medalla d’or de la ciutat el 1952. Al febrer de 2001 ja es va produir una votació al ple del consistori tarragoní que requeria la unanimitat de tots els membres de la corporació i que finalment no va prosperar pel vot en contra de dos regidors de l’Ajuntament.   

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 fedor, Barcelona, 09/07/2009 - 18:35

Home, com que ara els sociates i els pepes us doneu el bec a totarreu, potser us faran cas.

#6 Alejandro Caballero Madrid, Tarragona, 09/07/2009 - 15:41

Jordi, Pere, es el que té anar de cara i no sota l'anonimat. Avuí ja s'ha retirat la medalla al dictador que mai l'hauria d'haver rebut.

#5 luis, barcelona, 09/07/2009 - 15:36

¿Por que no votais en contra del ROBO Y EXPOLIO del IMPUESTO DE SUCESIONES?
Quizas seria algo más practico
¿O ES QUE COMO POLITICOS NO PAGAIS?
O lo que es peor: NO OS ENTERAIS?

#4 angus, bcn, 09/07/2009 - 13:41

que hi hagi problemes més importants no ha d'impedir que es voti una cosa com aquesta. si ho han fet a madrid, els del pp d'aquí tb ho haurien de recolzar. molt bona iniciativa!

#3 Moisès, Lleida, 09/07/2009 - 12:13

Pallassos