Tarragonès · 23 de Juny de 2009. 17:48h.

Petroli al Delta de l'Ebre

Repsol-Ypf reactiva dos pous petrolífers a la desembocadura

Petroli al Delta de l'Ebre

El Delta de l'Ebre, en una imatge d'arxiu

Repsol-YPF preveu tornar a posar en funcionament dos antics pous petrolífers situats a la desembocadura de l'Ebre. Aquests dies s'estan fent les proves de perforació i de qualitat del cru emmagatzemat en dues zones que fa 15 anys es van descartar perquè era impossible extreure'l.

La plataforma Pride of North America està en aquests moments fent les perforacions de les antigues zones de sondeig de Montanazo i Lubina. El primer ja està acabat i el segon s'està analitzant ara mateix i de fet, aquests dies es poden veure des de la costa les columnes de fum dels gasos i el petroli que s'està cremant. Les feines s'estan fent a 23 milles mar endins, davant del delta de l'Ebre i quan acabin les perforacions, si el nivell d'extracció és comercialment interessant, es connectaran aquests dos pous amb la plataforma Casablanca.

El responsable de comunicació de Repsol, Josep Bertran, ha explicat a Catalunya Ràdio que “es fan els sondejos i després es fan les proves de producció. Intentem confirmar si efectivament allà hi pot haver petroli i de quines quantitats i qualitats estaríem parlant. Estem fent aquestes proves en dos llocs diferents, el pous Lubina i Montanazo, i segurament a finals d’aquest mes tindrem aquestes feines treballades, i amb l’anàlisi de tota la informació podrem arribar a determinar si és viable explotar des del punt de vista comercial aquests pous”.

La decisió d'explotar aquests dos antics pous, descartats ara fa 15 anys per la dificultat d'extreure el cru, s'ha pres per les facilitats tecnològiques que hi ha ara mateix. El petroli extret s'afegiria als 2.000 barrils de cru que actualment està extraient la plataforma Casablanca de 10 pous petrolífers en actiu.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 juana de arco, estados unidos, 10/11/2009 - 12:53

yo també estic amb tu Ernest est guapo agregam vull parlar amb tu sobre ''el tema'' tu ja m'entresn guapo caram!
aixó es tot per avui demà ens veiem en lo temps hahah

#1 Ernest, Tarragona, 24/06/2009 - 15:32

Caram! Lo riu és vida i or negre!!! Ningú diu res ara? Clar, carregar-se la fauna marina no afecta a ningú...