Publicitat
Selva · 8 de Gener de 2010. 21:45h.

Territori Serrallonga

Les Guilleries posen en marxa un itinerari sobre el bandoler

Territori Serrallonga

El bandoler Serrallonga, en la pel·lícula de TV3

El conseller Josep Huguet ha presentat a Sant Hilari Sacalm el Pla de Competitivitat Turística “Boscos de Bruixes i bandolers”. Aquest pla té per objectiu crear un producte turístic en el territori muntanyenc del Montseny-Guilleries-Lluçanès, i tindrà com a fil temàtic les bruixes i els bandolers, principals protagonistes de la zona durant la Catalunya dels segles XVI i XVII

A l'acte de presentació del pla, que s'ha fet a la Sala Noble de Sant Hilari Sacalm, hi han assistit l'alcalde de Sant Hilari, Joan Garriga; l'alcalde d'Olost de Lluçanès, Josep M. Freixanet; l'alcalde de Sant Feliu Sasserra, Andreu Riba; l'alcalde de Viladrau, Francesc Vellvehí, i l'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano, com a màxims representants dels municipis que treballaran en la potenciació turística de la zona a través d'aquest pla.

El Pla de Competitivitat Turística "Boscos de Bruixes i bandolers" compta amb un pressupost de més de 2.500.000 euros, amb una inversió de 840.000 euros a parts iguals entre el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, els municipis que integren el projecte i el Govern espanyol.

El conseller Josep Huguet ha manifestat que "aquest pla a l'entorn de les bruixes i els bandolers és un producte de turisme familiar genial, i es convertirà en el producte estrella en el marc de la planificació del turisme a Catalunya. Estarà acabat d'aquí a tres anys i oferirà un ampli ventall de sortides i alternatives turístiques per promoure el desenvolupament econòmicament sostenible d'aquest territori, i també l'identificarà".

El pla recull que, per tal que aquest territori sigui concebut com a un espai turístic homogeni, és presentarà com un conjunt de cinc boscos, caracteritzat cadascun d'ells pel nom d'un indret d'alt significat simbòlic i que remarqui el mes destacat dels recursos. Aquestes cinc zones són: el bosc de les Forques (Sant Feliu Sasserra), el bosc de Rocaguinarda (Olost) el bosc de l'Aquelarre (Viladrau), el bosc de Serrallonga (Sant Hilari Sacalm i Viladrau) i el bosc de Montsoriu (Arbúcies).

Aquest producte turístic, que queda integrat per aquests cinc boscos, constarà de centre de visitants ( punt principal d'informació i venda de serveis del bosc en qüestió), indrets simbòlics (vinculats amb les històries de bruixes i bandolers), itineraris temàtics (permetran la pràctica del senderisme i del cicloturisme com a principals sistemes de mobilitat dins del bosc) i animació turística (permetrà la participació activa de l'usuari en la cultura tradicional del territori).

Pel que fa al bosc de Serrallonga, el centre de visitants estarà situat a Can Rovira de Sant Hilari Sacalm el qual acollirà el Museu Serrallonga. L'itinerari temàtic girarà a l'entorn de "Joan Sala a Joan Serrallonga" i l'animació turística que es posarà en marxa sota la marca de "l'Estiu Bandoler".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Aleix, Bcn, 09/01/2010 - 22:48

Torna Serrallonga!

#1 Serrallonga i quadrilla, Querós, 09/01/2010 - 19:04

Amb lo tranquil que s'està a les Guilleries i ara ens venen els actuals bandolers i bruixes de politics i gestors a tocar els collons.